25n
25N
25N

El ple de Massamagrell tomba els pressupostos a l'equip de govern paralitzant projectes de millora

Benestar Social, Educació o Serveis Municipals, entre les partides més perjudicades després de la no aprovació dels pressupostos

El ple de Massamagrell tomba els pressupostos a l'equip de govern paralitzant projectes de millora
21/02/2020 -

“A Massamagrell, malgrat mantenir el deute a zero i tenint diners, no podrem dur a terme els nous projectes de millora que teníem programats”. El motiu? El ple de l’Ajuntament de Massamagrell, amb els vots en contra de Compromís, Ciutadans, Partit Popular i Vox, i la no assistència d’Unides Podem, va tombar els pressupostos per a 2020 que va presentar l’equip de govern (PSPV). Només la formació socialista i Veïns van donar suport a uns comptes que suposaven un augment de 565.000 euros respecte a 2019.

Així, de moment, aquesta localitat valenciana funcionarà amb pressupostos prorrogats. L’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, ha explicat, a València Extra, que encara estan “sorpresos. Comptàvem amb el suport de Compromís perquè les seues deu propostes les havíem incorporades a un programa de govern conjunt que estàvem negociant. No obstant això, sembla que primer volen saber el ‘qui’ per a després donar suport al ‘què'”.

Els pressupostos previstos per a 2020 ascendien a 10.730.000 euros. Ara, després de no ser aprovats, l’equip de govern no només haurà de legislar amb 1.206.000 euros menys, sinó que “suposa que tots els projectes nous que teníem previstos, sobretot en matèria d’educació, social o neteja viària no podran dur-se a terme”.

En aquest sentit, com detalla Paco Gómez, “teníem previst una línia d’ajuda al transport per a universitaris; un programa d’ajuda a Càritas per a la compra d’aliments; el canvi de la caldera del col·legi Verge del Rosari; i, fins i tot, un nou contracte de neteja viària en el qual no només incrementàvem el pressupost a 800.000 euros, sinó que les persones contractades anaven a passar de 5 a 15 persones”. El fet de no aprovar-se aquests pressupostos fa que tots aquests projectes es queden també paralitzats. Així i tot, apunta Paco Gómez, “estem treballant per a veure de quina manera podem tirar avant els projectes més urgents que teníem previst”.

Detall de la pèrdua d’augment pressupostari per partides

En l’Àrea de Benestar Social, partides com les ajudes d’emergència social i pobresa energètica i el “Bo bebé”, han perdut un increment previst en 5.000 euros per a cadascuna, així com les ajudes per a pensionistes en el bo de transport FGV, previst en 7.000 euros més. De la mateixa manera, es paralitza la creació d’aplicacions per a Aliments de Càritas i Suport escolar a menors en exclusió social. També es paralitza la creació de l’aplicació d’ajudes en productes d’assistència i el fons d’ajudes per a articles de primera necessitat, que anaven a comptar sobre la base del que es preveu amb 20.000 euros cadascuna.

En matèries com a seguretat ciutadana, la prorrogació dels comptes de 2019 deixa la partida de “Seguretat en festes i esdeveniments” sense un increment de 5.000 euros. Així mateix, en Serveis Generals, es perd la dotació de 10.000 euros, prevista per al Fons de Contingència del municipi.

La partida d’Educació, per part seua, deixarà de veure’s augmentada en 83.000 euros, que es repartien, sobre la base de la previsió, en 10.000 euros per a programes de beques com “Massamagrell Et Beca”, en la creació d’una Ajuda de Transport per a estudiants dotada amb 25.000 euros i en l’increment de les ajudes de beques guarderia i material escolar de 15.000 i 5.000 euros, respectivament. Finalment, estava pressupostada la dotació de 28.000 euros per a la reparació de la caldera del Col·legi Verge del Rosari.

En Serveis Municipals, es perd l’increment de les partides de neteja viària, poda d’arbres i manteniment de parcs i jardins, previst en 100.000, 21.000 i 10.000 euros, respectivament. La instal·lació de marquesines, contemplada en aquests comptes i dotada amb 35.000 euros, tampoc podrà realitzar-se.

L’àrea d’Esports, per part seua, perd un increment de 5.000 euros en ampliació d’activitats esportives, un de 15.000 en tallers i cursos i una dotació de 20.000 euros destinada a mobiliari esportiu. La partida de Medi Ambient deixarà de destinar 7.000 euros més destinats a inversions per a la Marjal, paratge natural de Massamagrell.

Finalment, en matèria de Participació Ciutadana i Memòria Històrica, la prorrogació dels comptes de 2019 impedeix la implementació de les mesures triades per la ciutadania en els Pressupostos Participatius de Massamagrell 2020 i l’increment en inversions sobre Memòria Històrica, previst en 4.500 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + onze =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus