25n
25N
25N

L’Ajuntament de València celebra el ple de març per acordar, exclusivament, mesures amb què pal·liar la crisis generada pel covid-19

Joan Ribó ha apel·lat als responsables polítics «perquè arriben a consensos».

Arxiu

L’Ajuntament de València celebra el ple de març per acordar, exclusivament, mesures amb què pal·liar la crisis generada pel covid-19
25/03/2020 -

Tretze regidors i regidores, en representació de la resta de la corporació municipal (que componen un total de 33 edils) participaran demà, dijous 26, en la sessió plenària del mes de març que se celebrarà adaptat a les mesures de seguretat que contempla l’Estat d’Alarma decretat pel govern central, i amb el fi d’aprovar, exclusivament, acords per pal·liar la crisi social i econòmica generada pel COVID-19. En este Ple, que es desenvoluparà amb canvis «significatius» respecte a les sessions habituals, es respectarà la proporcionalitat de representació dels diferents grups polítics, i es reduirà el nombre de proposta a debatre. Com sempre, la ciutadania podrà seguir-lo, en directe (streaming)) mitjançant la web municipal. També hi haurà una retransmissió a través del compte de Twitter de l’Ajuntament (@AjuntamentVLC).

Dels regidors i regidores que participaran en esta sessió, nou ho faran des de l’Hemicicle, en directe, i amb la distància de seguretat oportuna. La resta per videoconferència. A banda de l’ordre del dia, amb setze punts, tots ells relacionats amb acords i mesures econòmiques previstes per pal·liar la crisi generada pel COVID-19, cada grup només podrà presentar una moció per debatre, i estes hauran d’estar relacionades amb l’emergència d’esta pandèmia.

Davant esta situació excepcional, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha apel·lat als responsables polítics «perquè arriben a consensos». «En este moment de crisi que vivim, la unitat és imprescindible per a superar esta situació difícil de la qual estic segur que eixirem reforçats com a societat, sempre que remem totes i tots junts».

Al saló de Ple es trobaran, en representació del Grup Compromís, l’alcalde Joan Ribó, i el vicealcalde Sergi Campillo, que presidirà la sessió. També estaran el portaveu del grup, Carlos Galiana, i la regidora Luisa Notario. El grup socialista estarà representat per la vicealcaldessa Sandra Gómez, i els regidors Ramón Vilar i Alejandro Cano, este últim intervindrà per videoconferència.

Dels grups de l’oposició, només hi estaran a l’Hemicicle la portaveu del Partit Popular (PP), María José Catalá, i la regidora Paula Llobet i l’edil Juan Giner. Els representants de Ciutadans, el seu portaveu, Fernando Giner, i el regidor Narcís Estellés, igual que el portaveu de Vox, José Gosalbez, intervindran per videoconferència.

En primer lloc, l’alcalde de València, Joan Ribó, que des de l’inici d’esta crisi sanitària i diàriament dona compte de les mesures adoptades per l’Ajuntament per pal·liar les seues conseqüències, recopilarà al Ple de tot el grapat d’accions que s’han dut a terme al respecte. Seguidament, es tractaran les mesures adoptades en la passada Comissió d’Hisenda, com ara les modificacions dels tributs municipals (impostos i taxes) que ha impulsat l’Equip de Govern com a mesura de suport a la ciutadania i al teixit empresarial de la ciutat.

El Ple conclourà, pràcticament, en fer-ho el debat de les mocions, perquè les preguntes, que habitualment es responen per escrit en cada sessió s’aplaçaran, fins a la següent convocatòria. Amb tot, podran ser respostes aquelles qüestions derivades dels punts acordats a la Comissió d’Hisenda.

Tota la sessió plenària serà retransmés en directe, com es fa habitualment, i hi haurà a més una retransmissió de les intervencions a través de les xarxes socials de l’Ajuntament; posteriorment, es comunicarà el resultat de les intervencions i votacions a través del Gabinet de Comunicació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − quatre =