caixa popular

El ple de l'Ajuntament de Paiporta reprova al portaveu del Partit Popular pels comentaris "masclistes i retrògrads" sobre la regidora d'Hisenda

El ple de l'Ajuntament de Paiporta reprova al portaveu del Partit Popular pels comentaris "masclistes i retrògrads" sobre la regidora d'Hisenda
30/06/2017 -

El ple de l’Ajuntament de Paiporta ha aprovat aquest dijous la moció del Grup Municipal Compromís en què es reprova al portaveu del Grup Municipal Popular, Vicente Ibor, pels seus comentaris “masclistes i retrògrads” dirigits a la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, en la sessió extraordinària del passat dilluns.

Ibor va considerar que la revisió d’ofici que va dictaminar el Consell Jurídic Consultiu (CJC) la passada setmana de les places de Policia Local oferides per ell en 2010, i que serà executada per l’actual equip de govern, “sols beneficia a un amic íntim de la regidora”. La moció de Compromís denuncia que les manifestacions de l’exalcalde, responsable del procés que ara s’ha de revisar, són “del caràcter més retrògrad i masclista que mai s’han sentit en aquest Ple”, en paraules de Pep Val, portaveu de Compromís. “El senyor Ibor -va continuar Val- ha acusat la regidora d’Hisenda i administració general de defensar la legalitat per beneficiar a un amic íntim, entrant en l’atac fàcil i masclista cap a una dona de la corporació municipal”.

Per al defensor de la moció, “és més que evident que en aquest procediment cap de les persones que es presentaren a l’oposició han sigut beneficiades, més bé al contrari, han estat perjudicades per les negligències comeses per l’anterior alcalde”. També “totes aquelles persones que no varen poder accedir a un procediment fosc, ple d’irregularitats i il·legal”. Per al govern municipal, i en particular per a la regidora d’Hisenda i Administració general, “l’únic objectiu ha sigut restablir la legalitat”, va afegir Pep Val.

“Manifestem la nostra total repulsa a la utilització per part del portaveu del grup popular de tècniques d’intimidació i fal·làcies sense fonament impròpies d’un fòrum democràtic com ha de ser el ple municipal”, va concloure el regidor de Compromís.

La mateixa regidora Beatriz Jiménez va intervenir en la sessió d’aquest dijous per a defensar la seua actuació, i va tornar a detallar els passos que ha donat el govern municipal, que revisarà d’ofici la convocatòria després del dictamen del CJC. Jiménez ha volgut agrair “les nombroses mostres de suport” que ha rebut de banda de treballadores i treballadors de l’Ajuntament amb posterioritat a “l’atac” en el ple del dilluns, i va explicar al portaveu popular que la seua actuació com a regidora es basa “en fets objectius i administratius”, tot i que té “molt clar per què es canviaren les bases per a passar de dues a sis places oferides”, encara que no ho afirma públicament “perquè no hi ha proves”. La responsable d’Hisenda va afegir que “hi ha vincles personals molt estrets entre algunes de les persones que superaren el procés i el Partit Popular”, però que no va al ple “a jugar a Sálvame”, sinó “a parlar de fets administratius concrets”, va comentar Jiménez.

La moció va comptar també amb el suport del PSPV-PSOE i PodEU. El regidor de Sanitat i Salut, Ricard Benlloch, fou l’encarregat de presentar la postura dels socialistes i va considerar que algunes de les manifestacions d’Ibor el passat dilluns “es fan contra qui es fan pel fet de ser una dona”, i que “és molt greu que la vida personal es gaste per posar en qüestió el que s’està fent” des del govern. El grup socialista també va puntualitzar alguns paràgrafs de la moció i es va queixar de manca de temps per a treballar millor el text.

Tot i això, per al PSPV-PSOE de Paiporta les manifestacions d’Ibor “es fan per a ocultar fets molt greus com són irregularitats en un procés selectiu de personal”, i va qualificar l’acció de la regidoria d’Hisenda i Administració General en aquest cas com “impecable, valenta, honesta i transparent”. També va afirmar que “no es pot donar peu a discursos fora de lloc sobre la vida personal dels regidors i regidores de la corporació”.

Alberto Torralba, portaveu del Grup PodEU, va acusar el portaveu popular de “‘cantinflear’, en el sentit de dir moltes coses sense dir res, de les quals la meitat són falses”, i de mantenir una actitud “de barriada” en el ple extraordinari del passat dilluns. “Posar en dubte la moralitat d’una representant pública amb fets de la seua vida privada és irresponsable”, va explicar el regidor, que va afegir que “és la prova de l’acorralament al qual s’ha vist sotmés per una conducta probablement prevaricatòria”.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris