El Ple aprova el reglament del Consell Local de Comerç

Guardar

pleno
pleno

El Ple municipal ha aprovat hui inicialment el Reglament del Consell Local de Comerç, amb els vots a favor de l'equip de govern i els grups Ciutadans i Vox i l'abstenció del grup Popular. A més, també ha quedat desestimat el recurs de reposició interposat per la Federació d'Hostaleria de València de rectificació d'un error material en la transcripció de la delimitació de la ZAS del barri del Carme. A més, s'ha aprovat la segona modificació de plantilla per a 2019 i el règim jurídic i retributiu dels alts càrrecs de l'Ajuntament.

El Consell Local del Comerç, del qual s'ha aprovat de forma inicial el seu reglament durant aquest Ple municipal, és un òrgan consultiu que compta amb la participació de les entitats representatives del sector, així com del govern municipal i els altres grups polítics que formen el Consistori. Un dels seus principals objectius és donar solució als diferents problemes del sector, amb la premissa de trobar consensos entre totes les parts implicades.

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal VOX, José Gosálbez, ha explicat que «el seu grup dóna suport frontalment a la iniciativa privada i als horaris que permeten la subsistència dels xicotets comerços». El regidor del grup Ciutadans, Rafael Pardo, ha considerat «com a positiu la creació d'un òrgan consultiu on estiguen representats els membres del sector del comerç». El regidor del grup Popular, Santiago Ballester, ha recalcat que el seu grup «sempre ha donat suport al comerç de la ciutat de València», mentre que el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que «el Consell Local de Comerç va ser creat a 2015 per l'equip de govern i que cap partit de l'oposició ha presentat esmenes a aquest reglament», i ha agraït el suport d'alguns grups polítics de l'oposició.

D'altra banda, s'ha aprovat la desestimació del recurs interposat per la Federació d'Hostaleria de València el 26 d'abril de 2019 contra l'acord plenari del 28 de febrer de 2019, de rectificació d'error material en la transcripció de la delimitació de la ZAS del barri del Carme. El regidor del grup Ciutadans, Narciso Estellés, ha explicat que «el document amb les mesures definitives és precipitat i incomplet sobretot en els mesuraments sonomètrics».

També la regidora del grup Popular, Julia Climent, ha exposat que «la limitació de la ZAS no té consens, implicació, sensibilitat i enteniment de totes les parts que mereixen un barri tan emblemàtic com el Carme». A la rèplica, el coordinador de l'àrea de Mobilitat Sostenible i Espai Públic, Giuseppe Grezzi, ha recordat que «l'equip de govern treballa dialogant amb la ciutadania i els sectors implicats». «La correcció de l'error material s'ha realitzat respectant la llei», ha afegit.

MODIFICACIÓ DE PLANTILLA I RÈGIM D'ALTS CÀRRECS

El Ple Municipal ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra de la resta de partits, la segona modificació de Plantilla 2019 i, d'altra banda, el règim jurídic i retributiu dels alts càrrecs de l'Ajuntament.

El portaveu de VOX ha destacat que «defensa una administració continguda en la seua grandària i despesa, i com més reduïda siga menys impostos caldrà carregar als ciutadans, ja que això tracta d'una qüestió política». D'altra banda, el regidor del Grup Ciutadans, Rafael Pardo, ha assenyalat que «és una despesa innecessària», i ha qualificat d'«abusiu, incrementar el nombre d'assessors de l'equip de govern en un 28%». «Aquests diners haurien de destinar-se a contractar personal en altres servicis», ha afegit.

La regidora del Grup Popular, María José Ferrer, ha explicat que «han ampliat els llocs per a beneficiar-se en l'equip de govern i el coeficient pel qual es calcula aquest personal és desproporcionat, ja que és d'1,4 per a l'oposició i 1,7 per a govern del Rialto». Així mateix, la regidora Luisa Notario ha assenyalat que «en la modificació de la plantilla és la llei reguladora qui determina el número de personal eventual, iniciativa que es basa en criteris de legalitat, i és un personal eventual per a tots els i les treballadores de l'Ajuntament, també per a l'oposició». Així mateix, ha recordat que «el Partit Popular es reservava anteriorment en l'Ajuntament de València un 80% dels assessors per al Govern, i que María José Català, a Torrent, també tenia el 80% dels assessors per al seu partit. Una situació radicalment diferent del que ocorre ara amb el Govern del Rialto, on Compromís (amb 10 regidors), PP (amb 8 regidors), PSOE (amb 7 regidors) i Ciutadans (amb 6 regidors) tenen el mateix nombre d'assessors assignats als seus grups municipals: tres cada partit.

Arxivat a:

Destacats