caixa popular

El Ple aprova el préstec de 25 milions d'euros per a inversions i despeses municipals

El Ple aprova el préstec de 25 milions d'euros per a inversions i despeses municipals
22/02/2018 -

El Govern de la Nau ha donat hui llum verd al préstec de 25 milions d’euros per fer front a inversions i despeses. D’aquesta manera es podrà avançar els diversos pagaments i inversions pendents als quals s’hauria de fer front amb el romanent de tresoreria de l’Ajuntament, del qual podrà fer ús quan estiguen aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat o quan el govern central impulse un decret-llei en aquest sentit.

El regidor de Ciutadans Fernando Giner ha criticat que “haja passat poc més d’un mes de l’aprovació dels Pressupostos de 2018 i ja s’està demanant un préstec”. A més, tot i abstenir-se de la votació, ha demanat que s’explique per què es demana un préstec de 25 milions, amb possibilitat d’ampliar, si es va dir que es necessitaven 16 milions. El regidor del Partit Popular Eusebio Monzó ha dit que “es critica constantment al govern central, però l’Ajuntament té un pressupost que pot executar”.

Al respecte, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha reclamat al govern central un decret llei que permeta l’ús dels romanents de tresoreria per tal de no esperar a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat. Al mateix temps, ha exposat que els diners del préstec s’han reduït respecte a l’any passat, quan es van demanar 41 milions, que el préstec es podrà liquidar en un any i que el cost d’aquest serà d’aproximadament un 0,19%.

EMT, MITJÀ PROPI

Així mateix, el Ple municipal ha aprovat, amb l’abstenció de l’oposició, atribuir a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) la condició de mitjà propi de l’Ajuntament de València. Al debat, l’edil de Ciutadans Narciso Estellés ha posat en dubte les fites externes en matèria de gestió de l’EMT i també ha criticat els aspectes jurídics d’aquesta atribució. Per la seua banda, el regidor del PP Alberto Mendoza ha exposat que estan a l’espera dels informes d’intervenció i d’assessoria jurídica.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que “no cal cap informe jurídic” per a fer aquesta atribució, que fa indefinida l’empresa pública. “Este govern creu en el servici públic de l’EMT”, ha dit Grezzi, que també ha exposat que “el govern de l’Estat ens nega la gestió eficient amb la taxa de reposició” i ha reclamat de nou la subvenció al transport públic que el govern central sí atorga a altres àrees metropolitanes de l’Estat.

HOTELS A CIUTAT VELLA

El Ple ha suspés l’atorgament de llicències per a ús hoteler o d’apartaments turístics a Ciutat Vella amb els vots a favor de l’equip de govern, i l’abstenció del PP i de Ciutadans. Tal com va informar el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, a principis de setmana aquesta suspensió cautelar es mantindrà en vigor fins que en un altre ple, el d’abril o maig, s’aprove l’exposició pública del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella.

Narciso Estellés, edil de Ciutadans, ha titllat aquesta suspensió de “forrellat hoteler” i ha remarcat que és “una mesura de salvació d’última hora” que es podria haver fet abans. A més, Alfonso Novo, del PP, ha dit que és una mesura que no està justificada, ja que, segons aquest regidor, no existeix “eixa saturació”. Per la seua banda, el regidor Sarrià ha respost que es tracta d’una mesura cautelar que requeria un estudi previ abans de prendre-la i que és un pal·liatiu fins que arribe el Pla Especial de Protecció.

Pel que fa a urbanisme, també s’ha aprovat definitivament la modificació del Pla de Reforma Interior Modificatiu del Sector Camí Fondo del Grau, amb el suport del Govern de la Nau i de Ciutadans i l’abstenció de PP. Narciso Estellés, ha mostrat el seu suport “en concepte”, però ha dit que a l’expedient li falten coses per aclarir. L’edil del PP, Alfonso Novo, ha criticat que l’equip de Govern ha portat allò que ha proposat l’urbanitzador.

D’altra banda, els Estatus de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia han estat aprovats per unanimitat del Ple municipal. La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, ha agraït l’adhesió de tots els regidors i les regidores en aquesta votació. Així mateix, s’ha aprovat l’adhesió al Consens de Xangai sobre Ciutats Saludables assumint així els pronunciaments i compromisos que açò suposa.

RENÚNCIA DE BENLLIURE

A l’inici del Ple municipal, s’ha donat compte de la renúncia del regidor del Grup Municipal de Ciutadans, Santiago Benlliure, a la seua acta. El ja exregidor s’ha acomiadat d’alguns regidors de diferents grups municipals i ha abandonat l’Hemicicle.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 1 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC