25n
25N
25N

El Ple aprovarà les ordenances fiscals i el pressupost de 2018 que no han rebut cap reclamació

El Ple aprovarà les ordenances fiscals i el pressupost de 2018 que no han rebut cap reclamació
18/12/2017 -

Cap entitat empresarial ni patronal, ni tampoc la Federació d’Associacions de Veïns de València com a tal ha plantejat cap al·legació ni reclamació a les Ordenances Fiscals i projecte de Pressupostos Municipals per al 2018 que ha presentat l’equip de govern i que seran aprovats definitivament pel Ple de l’Ajuntament dijous que ve. El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha donat a conéixer hui les dades, després de concloure el període de presentació d’al·legacions.

La Comissió d’Hisenda proposarà al Ple de dijous que ve l’aprovació definitiva del projecte pressupostari municipal per a l’exercici 2018, que va ser aprovat inicialment el passat mes de novembre, i després d’això es va obrir el període preceptiu de presentació d’al·legacions, reclamacions i suggeriments. En total, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha explicat que s’han rebut tretze escrits que suposen 204 al·legacions, la majoria d’elles plantejades pels grups polítics en l’oposició municipal, PP i Ciutadans.

Quant a les al·legacions sobre les Ordenances Fiscals Municipals per al 2018, el regidor ha destacat que “cap entitat empresarial ni patronal de cap sector, ni tampoc la Federació d’Associacions de Veïns de València, ha realitzat cap reclamació contra el marc actual d’Ordenances Fiscals”, la qual cosa significa, ha afegit, “que el conjunt dels actors econòmics de la ciutat mostren la seua conformitat amb el marc tributari”. “A tots els agradaria que s’abaixaren els tributs, clar, però crec que tots entenen que estem dins dels paràmetres adequats”, ha afegit.

El regidor ha qualificat d'”idees” les al·legacions plantejades pels grups PP i Ciutadans, atés que, “acceptar-les implicaria incomplir directament la Llei d’hisendes locals i carregar-me el pressupost”. Segons ha explicat Vilar, les propostes de l’oposició “el que fan és suggerir més gastos i menys ingressos, tots dos sense justificar; però no tenen la tercera pota: no assenyalen les baixes del pressupost inicial que permetran compensar eixe increment de gasto i reducció d’ingressos. I per tant, no és admissible”, ha afirmat.

Entre les propostes “idea” de l’oposició, Vila ha citat, per exemple, la plantejada per Ciutadans perquè s’abaixe l’IBI a les vivendes d’ús residencial amb caràcter de vivenda habitual. “Si s’hagueren llegit un poc la llei que regula els impostos”, ha manifestat, “sabrien que, una vegada determinat l’ús residencial, no hi ha possibilitat alguna de discriminar entre residència habitual i no habitual: no hi ha cap concepte aplicable tributàriament de vivenda desocupada permanentment”, ha conclòs.

També han plantejat al·legacions al Pressupost 2018 entitats i seccions sindicals, comités d’empresa de contractes o organismes municipals, algunes agrupacions veïnals…, encara que pràcticament totes aquestes no constitueixen reclamacions al pressupost com a tal, sinó suggeriments o propostes, atés que la condició de “reclamació” ve clarament definida en la Llei d’hisendes locals per mitjà de determinats requisits que ha de tindre una al·legació per a ser considerada com a reclamació en si. Per això, ha explicat el regidor Vilar, aquestes propostes es traslladaran des de la Delegació d’Hisenda als diferents servicis municipals, perquè algunes poden ser ateses dins de les partides globals que contenen els pressupostos.

L’edil ha qualificat de “legítim” que aquestes entitats plantegen les seues propostes als pressupostos, a pesar que no puguen ser considerades reclamacions, com a plataforma per a les seues reivindicacions i necessitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

bombers
CCCC
bombers