25n
25N
25N

El Ple aprovarà el model de participació ciutadana

El Ple aprovarà el model de participació ciutadana
20/12/2017 -

Després d’un procés de participació ciutadana, l’Ajuntament de València comptarà amb un Model de Participació Ciutadana, un document polític, tècnic i ciutadà que marcarà les línies estratègiques de les polítiques públiques de participació.

“El Model de Participació Ciutadana compta amb 7 eixos i 37 elements que permetran marcar la participació ciutadana i l’acció institucional en un mateix espai pel bé comú”, ha exposat la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fábregas, qui també ha apuntat que “hi ha elements que no existien i altres que es volen reformular”. En tot aquest procés, han participat més de 350 persones.

De fet, ahir de vesprada van tenir lloc, en la Biblioteca de Las Naves, les jornades “Parlem, construint participació”, una trobada organitzada per les Regidories de Participació Ciutadana i Acció Veïnal per a reflexionar i debatre entre les persones i les entitats implicades amb la participació ciutadana en la ciutat de València.

En la jornada han participat unes 50 persones i més de 30 entitats socials (del moviment veïnal, ecologista, migrant, de cooperació, del món de la cultura…). Al llarg de la vesprada s’ha pogut dialogar entorn de les diferents visions de la participació, el seu exercici, les oportunitats i les dificultats que sorgeixen entorn d’ella.

Tal com ha manifestat la regidora de Participació Ciutadana, Neus Fàbregas, “ha sigut una fructífera trobada de diàleg, en el qual hem pogut construir un espai de reflexió col·lectiva, un espai on mirar-nos, reconéixer-nos les entitats i l’administració i parlar que és la participació ciutadana i com l’exercim”.

En la jornada s’ha presentat el model de participació ciutadana, un document polític, tècnic i ciutadà que ha sigut el resultat d’un procés de participació ciutadana, amb tallers, entrevistes a grups polítics, personal tècnic i regidors… Amb una participació de més de 350 persones al llarg del procés. “L’espai ‘Parlem’ continuarà l’any que ve amb temes que la ciutadania vulga debatre entorn de la participació. És important tindre aquests espais per a continuar treballant en comú”, ha dit Neus Fàbregas.

El model estableix les línies de treball de la política pública de participació a València, “partint de la base que la participació és un eix transversal en la gestió pública i un dret adquirit per la ciutadania” com assegura la regidora.

El model de participació ciutadana s’aprovarà demà en la reunió del Ple de desembre, i després de la seua aprovació, des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, es començarà amb el procés de Modificació del Reglament de Transparència i Participació Ciutadana, així com el Reglament orgànic de Govern i Administració, des d’un procés de codisseny juntament amb la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa