25n
25N
25N

El Ple acorda recuperar competències en arqueologia

El Ple acorda recuperar competències en arqueologia
30/01/2020 -

El Ple ha acordat, amb el suport de tots els grups polítics, que l’Ajuntament recupere la competència per supervisar les actuacions arqueològiques que es desenvolupen a la ciutat de València. Això suposarà, a la pràctica, acurtar els temps en els quals es concedeixen les llicències de diferents projectes urbanístics, tal com ha explicat hui la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, en celebrar l’acord plenari per sol·licitar a la Generalitat que transferisca aquesta competència.

Per explicar el seu vot favorable han intervingut a l’Hemicicle el portaveu del Grup Municipal Vox, José Gosálbez, qui ha aplaudit aquest acord «perquè agilitzarà els tràmits sense incrementar les despeses per a ciutadania»; i la regidora de Ciutadans, Amparo Picó, qui ha aprofitat l’ocasió per a sol·licitar «que es convoque una borsa de treball per desenvolupar millor aquest servici».

La regidora Gloria Tello, que ha agraït la unanimitat, ha enumerat totes les competències que assumeix el Servici d’Arqueologia Municipal i ha explicat que açò servirà per a impulsar de manera més ràpida l’avaluació arqueològica i l’impacte de les obres que tenen per objectiu la rehabilitació del patrimoni en el barri de Ciutat Vella.

«L’objectiu és impulsar la recopilació d’informació sobre el passat material de la ciutat de València, i recuperar el control d’una activitat que afecta el seu patrimoni històric i a la gestió de la dinàmica urbanística i que, per tant, convé que siga gestionada des de l’experiència directa de l’àmbit municipal», ha afegit en aclarir que, a més, s’ha ampliat el servici.

D’altra banda, el Ple ha donat compte dels informes anuals de la Intervenció General de les actuacions de control financer en matèria de despeses i auditories de l’exercici 2018. Aquest assumpte, en paraules del regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, «ha generat debat gràcies al fet que existeix el servici d’auditories, per a detectar errades i permetre que, per exemple, els organismes autònoms funcionen millor».

En aquest debat, el portaveu del grup Ciutadans ha qüestionat els comptes dels organismes autònoms, «especialment de la Junta Central Fallera», i ha proposat «que tota la gestió es faça directament des de l’Ajuntament, amb transparència i respecte de tots els valencians i les valencianes».

La portaveu del Partit Popular (PP), María José Catalá, també ha assegurat que «els organismes autònoms no compleixen la normativa de contractació vigent, amb criteris de transparència publicitat», i ha parlat de «tres subvencions que l’Ajuntament ha aprovat i, posteriorment, amb la intervenció de l’Agència Antifrau, s’han hagut de tornar».

Ramón Vilar ha explicat que l’Ajuntament ha fet, «per primera vegada, en molt de temps», auditories, i que la llei «contempla els contractes menors com una figura per encomanar servicis». I pel que fa a les subvencions, Vilar ha assegurat: «nosaltres no tenim problemes, perquè no tenim problema ideològic amb els destinataris de les ajudes, tal com es pot demostrar amb el llistat de les subvencions atorgades». «I si alguna entitat no compleix les condicions, doncs, que tornen les subvencions», ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 19 =