25n
Orgull
Orgull

El termini per a sol·licitar el vot accessible per a les eleccions autonòmiques finalitza dilluns que ve

El termini per a sol·licitar el vot accessible per a les eleccions autonòmiques finalitza dilluns que ve
29/03/2019 -

Aquest dilluns 1 d’abril finalitza el termini per a sol·licitar el vot accessible per a les eleccions a Les Corts Valencianes del pròxim 28 d’abril. Podran sol·licitar-ho totes aquelles persones amb discapacitat visual inscrites en el cens electoral que coneguen el sistema de lecto-escriptura Braille i tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% o siguen afiliats/des a l’Organització de Cecs Espanyols (Once) i desitgen utilitzar aquest procediment de vot accessible.

La utilització d’aquest procediment és voluntari per als electors i electores que tinguen discapacitat visual i complisquen els requisits. A més, si ho desitgen, poden ser assistits per una persona de la seua confiança per a poder exercir el seu dret al vot, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El vot accessible es pot sol·licitar fins a dilluns que ve dia 1 d’abril cridant el telèfon gratuït del Ministeri de l’Interior. En sol·licitar-ho, haurà de facilitar el Document Nacional d’Identitat, nom i cognoms, domicili i telèfon.

Aquest procediment de vot consisteix en la utilització de sobres i paperetes normalitzades (sobres i paperetes sense referència en Braille), juntament amb una documentació específica en sistema Braille. El ‘kit de votació’ serà entregat en la mateixa mesa electoral.

Així, l’elector o electora que haja comunicat la seua intenció d’utilitzar el procediment de vot accessible, haurà d’acudir el dia de la votació (28 d’abril) a la mesa electoral en la qual li corresponga exercir el seu dret de sufragi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + nou =