25n
Orgull
Orgull

El termini per a presentar el projecte d'obra del Palau de la Música finalitza el pròxim 30 de juny

No es descarta continuar utilitzant l’Almodí com una subseu del Palau de la Música pel bon acolliment de tots els concerts programats

El termini per a presentar el projecte d'obra del Palau de la Música finalitza el pròxim 30 de juny
17/06/2021 -

La reforma del Palau de la Música començarà per la Sala Iturbi per a poder reprendre la seua activitat encara que no hagen finalitzat les obres. Així i tot, es manté la previsió que el nou edifici estiga acabat en 2023. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la 24 edició del Festival de Jazz, que arrancarà el pròxim 4 de juliol. Preguntada per l’avanç de les obres, Tello ha assenyalat que, el pròxim 30 de juny, acaba el termini per al lliurament del projecte d’obra.

Va ser el passat mes de març quan, des de la Regidoria de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, liderada per Luisa Notario, s’adjudicava la redacció del projecte complet d’obra per al qual s’establia un termini de tres mesos. Així, a la fi d’aquest mes de juny, l’empresa adjudicatària haurà de presentar-lo per a poder licitar les obres.

Sobre la duració d’aquestes, Tello ha afirmat que “no duraran tant com els tràmits previs, que sempre s’allarguen més que les mateixes intervencions”. I és que cal recordar que la paralització d’aquest procés s’ha degut als recursos interposats, primer, pel Col·legi d’Arquitectes – desestimat mesos després pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) – i més endavant, per una de les empreses que optaven a l’adjudicació d’eixe contracte.

Així i tot, malgrat els retards, i encara que es desconeix quan s’iniciaran les obres, sí que es confirma que 2023 continua sent la data prevista per a la inauguració del nou Palau de la Música.

Sala Iturbi

Les obres, ha explicat Tello, tindran en compte dues pautes que han marcat des del Palau: la cura de l’acústica – “fonamental per al Palau” – i que la reforma comence per la Sala Iturbi, amb l’objectiu de “poder començar a usar-la encara que no hagen conclòs les obres. Al final, és la sala més gran que tenim al Palau, i és la raó per la qual ens veiem obligats a traslladar les actuacions a altres espais de la ciutat”. Així mateix, ha assegurat que “és perfectament compatible fer ús de la Sala Iturbi mentre s’estiga arreglant, per exemple, la façana de l’edifici”.

Després de la reforma de la Sala Iturbi, Gloria Tello ha assenyalat que se seguirà amb la Sala Rodrigo. EL motiu no és un altre que haver trobat un substitut perfecte per a aquesta sala: l’Almodí. “No sabem si és per la majestuositat de l’espai o perquè està en el centre de València, però tots els concerts programats en aquest espai esgoten totes les entrades”. Per aquest motiu, ha dit Tello, “no descartem continuar amb l’activitat a la Sala Rodrigo, però mantenir l’Almodí com a subseu del Palau de la Música“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + setze =