caixa popular

La Generalitat obri el termini per a accedir al lloguer assequible de més de 120 habitatges protegits

La Generalitat obri el termini per a accedir al lloguer assequible de més de 120 habitatges protegits
08/07/2018 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a accedir al lloguer assequible de més de 120 habitatges protegits en diversos municipis de la Comunitat Valenciana.

Dels habitatges oferits, 84 pertanyen a la província de València, amb 45 a Gandia, 35 a Albaida, dos a València i dos a Paterna; 20 a Alacant, amb 18 en la capital i altres dos a Sant Vicent del Raspeig, i 18 a Castelló, a Vinaròs, detalla la Generalitat en un comunicat.

El preu del lloguer oscil·larà entre 200 i 325 euros al mes, excepte el dels immobles situats en la Ciutat de la Llum d’Alacant, el preu de la qual ascendirà als 420 euros.

Les persones interessades a accedir a un d’aquests habitatges, hauran de presentar la documentació en les seus d’Evha de València (Carrer Vinatea, 14), Alacant (Girona, 4) i Castelló (avinguda Germans Bou, 47).

En els últims anys, l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl havia generat un estoc d’habitatge acabat, nova i sense vendre. Els intents de venda de l’anterior Govern valencià van resultar “infructuosos”, atés que les condicions “no eren atractives ni accessibles per als ciutadans”, subratllen des del departament autonòmic.

A aquesta situació se sumisca l’actual problemàtica d’accés a l’habitatge en règim de lloguer assequible, per aquest motiu el Consell decidira canviar el règim d’ús d’aquestes VPO. Així, han passat de venda i lloguer amb opció a compra a lloguer.

L’adjudicació d’aquests habitatges es realitzarà d’acord amb la resolució del 16 de juny de 2017 de la Conselleria d’Habitatge, per la qual s’aprovaven els criteris socials d’accés en règim d’arrendament als habitatges de protecció pública propietat d’EVha.

D’acord amb aquesta normativa, a més de complir els requisits per a residir en un habitatge protegit, es prioritza a víctimes de violència de gènere o persones afectades per un desnonament derivat d’una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer.

Altres beneficiaris són les persones discapacitades amb un grau reconegut, famílies amb menors al seu càrrec, residents en immobles amb barreres arquitectòniques no esmenables i famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat.

La resolució també té en compte situacions com que en la unitat familiar hi haja algun integrant menor de 35 anys o major de 60 o els sol·licitants que es veuen obligats a desplaçar-se per motius laborals.

IMPULS A l’HABITATGE PÚBLIC

Des del departament que dirigeix Mª José Salvador destaquen que aquestes mesures “demostren la ferma aposta per impulsar l’habitatge publica en règim de lloguer assequible”.

Sobre aquest tema, la directora general d’EVha, Helena Beunza, ha manifestat que, com a administració pública, no poden “permetre tenir més de 120 habitatges en venda quan a la Comunitat hi ha una evident necessitat habitacional de persones que, sense estar en risc d’exclusió social, no poden fer front als preus del mercat lliure i necessiten optar al mercat d’habitatge en règim de lloguer”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dos =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018