25n
25N
25N

Demà s'obri el termini per a 40 noves places en la Policia Local

Demà s'obri el termini per a 40 noves places en la Policia Local
24/05/2018 -

Demà divendres s’obri termini de presentació de les instàncies a les oposicions per a cobrir 40 places de Policia Local de la ciutat, una vegada publicada al BOE la convocatòria, i les bases de la qual va ser aprovada el passat 20 de desembre en la Mesa General de Negociació de l’Ajuntament. Així ho ha explicat hui el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Les 40 places de Policia Local corresponen a l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) del 2017. Cal sumar a estes 40 places, les 30 de l’OPO de 2016, el primer procés opositor en una dècada per a la Policia Local de València, el procés de les quals està actualment ja en marxa.

«Este govern té un compromís inequívoc amb el reforçament de les plantilles de policies locals i bombers. Estos processos tenen la seua complicació, com totes les polítiques de personal, que han de ser negociades amb els sindicats, però el que està fora de tot dubte és la voluntat de reforçar les plantilles després de la desastrosa actuació provocada per l’anterior equip de govern del PP, que no va convocar ni una sola plaça en més d’una dècada», ha denunciat Campillo.

El regidor ha tonar a reclamar «com a regidor de personal, davant els pressupostos generals de l’Estat, i com ja ho vaig fer el Ple de l’Ajuntament, que el govern central anul·le la taxa de reposició per a policia local i bombers, de manera que puguem convocar les places necessàries per estabilitzar les nostres plantilles i no com ara, que estem sotmesos a una taxa de reposició aprovada amb els vots de PP i Ciudadanos que ens impedix convocar places de manera lliure». Campillo ha qualificat la sitación com «absurda, i que ha de finalitzar com més promte millor. Constatem novament en els Pressupostos Generals de 2018 que tornen a imposar una taxa de reposició, amb els suport de PP i Ciudadanos, i així és impossible recuperar les plantilles perdudes durant els últims 10 anys a València, perquè només podem convocar les places de les baixes que s’han produït l’any anterior més un poquet més”.

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha mostrat la seua «satisfacció perquè d’esta manera ja se sumen 70 agents més a una plantilla que es trobava minvada pels 10 anys de sequera del PP».

«Això ens permetrà incorporar de manera gradual més agents als nostres carrers per millorar la convivència i seguretat. El nostre objectiu és que en totes les ofertes públiques de l’Ajuntament s’incorporin places per a Policia», ha afegit Menguzzato, qui ha recordat que a tot açò se suma el procés de nous comandaments que no es convocava des de feia 12 anys.

RESERVA DE PLACES PER A DONES

L’Ajuntament de València es convertix en el primer ajuntament valencià que aplica la nova Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, en què es regula la reserva per a dones policia, atesa la infrarepresentació històrica de dones als cossos de policia local.

«Per primer volta, l’Ajuntament de València reserva el 30% de les places d’agent de policia local per a dones», ha destacat el regidor Campillo. «No pot ser que només tinguem al voltant d’un 10% de dones a la policia, quan són més de la meitat de la població», ha finalitzat el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

CCCC
torrent