25n
25N
25N

Torrent obrirà el termini per a sol·licitar les ajudes parèntesis del Pla Resistir al llarg de la pròxima setmana

S’han reforçat les àrees per a gestionar les sol·licituds a mesura que es vagen rebent perquè “les ajudes arriben com més prompte millor als sectors més afectats”

Torrent obrirà el termini per a sol·licitar les ajudes parèntesis del Pla Resistir al llarg de la pròxima setmana
10/02/2021 -

Tot preparat per a posar en marxa les ajudes del Pla Resistir per als sectors més afectats per la pandèmia. Tal com ha explicat el regidor d’Hisenda, Andrés Campos, “al llarg de la setmana que ve s’obrirà el termini perquè es puguen començar a enviar les sol·licituds de les ajudes”. A partir d’eixe moment, s’obrirà un període de 30 dies. No obstant això, “l’objectiu és anar resolent les sol·licituds a mesura que vagen arribant perquè els diners arriben com més prompte millor”. Així, assegura Campos, “a principis del mes de març, ja estarem pagant les ajudes de les primeres sol·licituds“.

Per això, Torrent ha reforçat totes les àrees que s’encarregaran de tramitar les ajudes parèntesis del Pla Resistir, que es dirigeixen a autònoms i microempreses dels sectors més afectats per la pandèmia, és a dir, hostaleria i restauració, activitats turístiques i activitats artístiques. D’aquesta manera, a Torrent arribarà 1.974.000 euros d’ajudes directes, dels quals 296.000 euros són d’aportació municipal.

Com ha detallat Campos, “aquestes ajudes arribaran a més de 400 activitats econòmiques de la ciutat, que rebran un fix de 2.000 euros i una variable de 200 euros en funció dels treballadors afiliats a la Seguretat Social”. No obstant això, ha confirmat que si hi haguera crèdit sobrant “o el repartiríem entre les persones que hagen sol·licitat les ajudes parèntesis o el destinaríem a altres sectors també afectats per la pandèmia, però que no han entrat dins d’aquest grup d’ajudes”.

I és que cal recordar que aquest programa compta amb una inversió total de 160 milions d’euros, que es repartiran entre els més de 500 municipis que s’han adherit a les ajudes parèntesis. No obstant això, el Pla Resistir és molt més. Es tracta del pla més ambiciós de totes les comunitats autònomes del país, ja que destina un total de 400 milions d’euros a diferents línies d’ajudes.

En aquest sentit, a part de les ajudes parèntesis que gestionen els municipis adherits, el Pla Resistir també ofereix les següents ajudes:

1. Una línia d’ajudes directes, dotada amb 80 milions d’euros, per a la cobertura íntegra, durant dos mesos aproximadament, de les quotes de la Seguretat Social dirigida a autònoms i empreses. Aquestes ajudes repercutiran en 170.000 treballadors, dels quals 43.000 són autònoms, i en 21.000 empreses.

2. Una línia d’ajudes específiques de 8 milions d’euros per als 26.000 autònoms més afectats, que es complementarà amb les prestacions que reben de la Seguretat Social.

3. 17 milions d’euros per als més de 48.000 treballadors que segueixen en ERTO.

4. Una ajuda específica per al sector de l’oci i l’entreteniment, amb especial atenció a l’oci nocturn, i que estarà dotada amb 8 milions d’euros.

5. Dues línies de l’Institut Valencià de Finances dotades amb 100 milions d’euros: es tracta, d’una banda, d’una línia de préstecs bonificats de fins a 750.000 euros per a les empreses vinculades amb l’oci, allotjament i restauració, i activitats connexes, a través de la qual l’IVF pretén mobilitzar 50 milions d’euros. Aquests préstecs inclouen una part no reembossable que podrà arribar segons els trams del crèdit fins al 30%; i, d’altra banda, es crea una línia per a préstecs participatius, de fins a 800.000 euros, “per a empreses amb una situació financera límit i que abans de la pandèmia sí que eren viables”. Amb aquesta línia, l’IVF pretén mobilitzar altres 50 milions d’euros.

6. 8 milions per al sector afectat per la suspensió de les festes.

7. Ajudes per als taxistes, d’almenys, 1.000 euros per cada taxi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =