caixa popular

Convocatòria de places per a subalterns per a persones amb diversitat funcional

Convocatòria de places per a subalterns per a persones amb diversitat funcional
01/12/2017 -

“Estem treballant per a fer durant 2018 una convocatòria de places de subaltern per a persones amb diversitat funcional”, així ho ha anunciat la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra aquest diumenge. A més, la regidora també ha exposat que s’està “considerant la creació d’una empresa d’inserció laboral que done treball a les persones que han passat pels Centres Ocupacionals Municipals (COM)”.

Castillo s’ha referit a la convocatòria de places de subaltern, com una acció social “de primer ordre” de l’Ajuntament, que la seua regidoria duu a terme de manera coordinada amb el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. La regidora ha fet aquestes declaracions després del lliurament dels premis del XXII Certamen de Targetes de Nadal elaborades als COM, un lliurament que ha realitzat juntament amb l’alcalde Joan Ribó. Un acte on s’ha volgut valorar les persones amb diversitat funcional usuàries d’aquest servici municipal, perquè, com ha destacat Castillo, “tenen més capacitats que discapacitats”.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a l’hemicicle municipal, els portaveus de tots els grups municipals s’han compromés amb el manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional que s’aprovarà al Ple de desembre. A més, s’han traslladat a l’alcalde una sèrie de qüestions i demandes relacionades amb temes com ara ocupació, mobilitat, platges i pisos tutelats, entre altres.

“Volem deixar clar que aquesta ciutat ha de ser una ciutat per a tots. Hi ha moltes carències en qüestions com ara mobilitat i ocupació, però estem treballant per a millorar-les —ha exposat l’alcalde—. Oferir l’Ajuntament perquè aquestes persones es puguen expressar, és un indicador molt clar que València vol ser una ciutat d’acollida perquè totes les persones es puguen desenvolupar”.

Per la seua part, la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha exposat algunes de les mesures recents en aquest àmbit, com ara la col·laboració amb el Teatre El Micalet per a l’adaptació de les obres de producció pròpia per a persones amb diversitat funcional auditiva i visual, les visites a Bioparc i les mesures de millora de l’EMT. Així mateix, l’Ajuntament té previst fer accessible els camins de la Devesa-Albufera.

MANIFEST DE L’AJUNTAMENT

El manifest que s’ha signat proposa l’eliminació de totes les barreres que dificulten la inclusió i la participació de les persones amb diversitat funcional en la societat, la qual cosa suposa, entre altres, modificar les actituds que fomenten l’estigmatització i institucionalitzen la discriminació. A més, proposa realitzar un reconeixement públic a la tasca de les entitats i persones que treballen amb persones amb diversitat funcional, reafirmar la determinació de col·laboració i interlocució entre entitats, seguir impulsant polítiques públiques encaminades a potenciar l’accessibilitat i inclusió, aprofundir en les polítiques per millorar el seu benestar, fer una crida a la societat en general perquè es participe activament en la consecució d’una igualtat real i efectiva, i promoure campanyes educatives i d’informació.

L’Ajuntament compta amb tres centres ocupacionals per a atendre a les demandes de la seua població, el COM Isabel de Villena, el COM Juan de Garay i el COM Gravador Planes. A més, també compta amb el Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual ‘Font de Sant Lluís’ i la Residència i Centre de Dia ‘La Nostra Casa – Vall de la Ballestera’.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats