25n
25N
25N

Centenars de places per a professor de valencià podrien quedar vacants per faltes ortogràfiques

Cada falta ortogràfica descompta un punt, per la qual cosa 6 o més signifiquen un suspens automàtic

GVA

Centenars de places per a professor de valencià podrien quedar vacants per faltes ortogràfiques
09/07/2019 -

Després d’anys sense noves ofertes, des d’Educació es va convocar a milers d’opositors a competir per una plaça de professor: 4.636 llocs de treball. No obstant això, els sindicats calculen que al voltant de 300 d’aquestes places quedaran desertes. Així ho assegura CCOO PV, i reforça CSIF que demana a la Conselleria que “assumisca la seua responsabilitat“.

Aquest possible buit en les places, malgrat l’elevada competitivitat, són en la seua majoria de Matemàtiques i Valencià. En el cas de la llengua pròpia, el problema sembla ser el sistema de puntuació i criteris del tribunal; cada falta d’ortografia lleva un punt, per la qual cosa sis o més es tradueixen en un suspens segur.

Segons els sindicats Stepv i CSIF, la Conselleria d’Educació, dirigida per Vicent Marzà, té part de responsabilitat, perquè “és qui dissenya els criteris d’avaluació, entre els quals es troba l’eliminació dels aspirants que no superen la part teòrica i pràctica”. Així, amb els criteris actuals, aquells opositors que vulguen aconseguir una plaça de professorat de valencià, podrien quedar descartats si tenen faltes d’ortografia en valencià.

Així, aquestes places vacants se supliran amb personal interí, i tornaran a presentar-se en la següent oferta de places. En els casos teòrics i pràctics, si no se supera l’aprovat -un cinc-, no es fa mitjana amb la resta de proves i queda, per tant, eliminat.

Davant les declaracions de Miguel Soler, Secretari Autonòmic d’Educació i FP al diari Llevant, que ha assenyalat que els aprovats o suspensos “els decideixen els tribunals”, des del sindicat CSIF sol·liciten una “rectificació”: “Des del sindicat es lamenta que des de la secretaria estiguen derivant als tribunals qualsevol crítica”, assenyalen en un comunicat. Ells apliquen, assegura, el marcat per Conselleria.

Al costat d’aquesta queixa, s’ha afegit una demanda de triar millor les aules, perquè “l’Administració ha sigut la responsable de triar aules i instal·lacions sense refrigeració”, apunten. Sobre el cas, animen a Conselleria a fer “autocrítica” i promoure una negociació per a “la millora del procés selectiu“.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

museo etnologia
ficcions 2019-2020