25n
25N
25N

Educació traurà 5.671 places per a personal docent no universitari en la OPE de 2018

E.P

Educació traurà 5.671 places per a personal docent no universitari en la OPE de 2018
21/12/2018 -

El Govern valencià traurà 5.671 places per a personal docent no universitari en l’oferta d’ocupació pública (OPE) de l’any 2018, de les quals 4.636 són de places d’accés lliure, que es preveu que es convoquen en 2019, i les 1.035 restants de promoció interna, segons el decret aprovat aquest divendres pel ple del Consell.

En concret, s’oferiran 3.730 places d’accés lliure i 200 de promoció interna per a professors d’Ensenyament Secundari. A això se sumen, en torn lliure, 585 places per a professors tècnics de Formació Professional; 165 per a professors d’Escoles Oficials d’Idiomes; 20 per a catedràtics de Música i Arts Escèniques; 67 per a professors de Música i Arts Escèniques, i 69 per a professors d’Arts Plàstiques i Disseny.

Així mateix, les oposicions per a catedràtics d’Ensenyament Secundari comptaran amb 800 places; les de catedràtics d’Arts Plàstiques i Disseny, amb 15 places, i les d’inspectors d’Educació, amb 20 places, totes elles de promoció interna.

A més, s’establirà una quota del 7% de les vacants per a ser cobertes per personal amb discapacitat de grau igual o superior al 33%, sempre que se superen les proves selectives.

EIXIRAN EN 2019

La previsió és que la convocatòria de les places de torn lliure es realitze en 2019. Són places que actualment estan ocupades interina o provisionalment, per la qual cosa compten amb la dotació pressupostària necessària per a la seua cobertura.

Quant al cost associat a la constitució de tribunals, el càlcul ascendeix aproximadament a 3.225.000 euros, mentre que la previsió d’ingressos, corresponents a l’abonament de taxes per a participar en les proves selectives, és d’aproximadament 810.000 euros.

Per part seua, la convocatòria de les places d’accés a cos superior està prevista per a l’any 2020 i supeditada a l’existència de crèdit adequat i suficient.

Sobre aquest tema, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha explicat que l’objectiu d’aquesta convocatòria és establir la base per al desenvolupament dels diferents procediments de selecció als cossos docents no universitaris que proporcionen tant “una reducció del professorat que es troba en situació de temporalitat, com l’oportunitat als ciutadans que ho desitgen d’incorporar-se a l’àmbit laboral públic del sector educatiu”.

La instrumentació de les proves selectives de les convocatòries objecte de l’oferta d’ocupació pública es realitzarà a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Les proves es concretaran en les convocatòries corresponents d’acord amb el nombre de vacants i la naturalesa jurídica d’aquestes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 5 =

bombers
CCCC
bombers