caixa popular

Places gratuïtes en les guarderies públiques per als xiquets de 2 anys

La rebaixa de les taxes universitàries és unes altres de les mesures més significatives dels Pressupostos Educatius 2018

Places gratuïtes en les guarderies públiques per als xiquets de 2 anys
08/11/2017 -

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ja ha presentat els Pressupostos Educatius per al 2018 en Les Corts. Uns pressupostos que, en línies generals, porten una sèrie de mesures que permetran l’estalvi escolar entre les famílies valencianes. Tant és així, que a través del Bo Infantil, que és l’ajuda econòmica que cofinança la plaça dels alumnes de 0 a 3 anys tant en escoles públiques com en privades, les famílies que porten, el curs que ve, als seus fills de dos anys a un centre infantil de titularitat municipal no hauran d’assumir el cost de la plaça.

Una iniciativa que podria generar polèmica en deixar fora d’aquesta mesura als centres infantils privats que, a la Comunitat Valenciana, són una gran majoria, ja que estaríem parlant de, aproximadament, 500 centres privats, enfront dels 240 centres de titularitat pública o concertada.

Per a aconseguir tirar avant aquesta acció, els Pressupostos Educatius han incrementat aquesta partida, que passa dels 33 milions d’euros als 42 milions. Però a més, també s’han anunciat que es durà a terme un altre increment en els imports dels quals es beneficien les famílies amb fills en altres trams d’edat, independentment de la titularitat dels col·legis.

No obstant això, açò no és tot, ja que els nous pressupostos per al 2018 també fan referència a una rebaixa de les taxes universitàries, que aconseguiria el 15% aproximadament, així com un augment de les beques per a estudiar en l’estranger. Per descomptat, aquestes partides pressupostàries també es destinaran a les infraestructures educatives amb una previsió de 213 milions d’euros per a la construcció de centres. Una mesura que ja està començant a arrancar, si es té en compte que, per fi, després de molts anys de reivindicacions, ja s’ha adjudicat la licitació d’obres del col·legi 103.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris