25n
25N
25N

La plaça de l'Ajuntament canviarà el paviment actual per un vermellós

El mes de juny, s’han previst actuacions de reasfaltat i instal·lació de bancs i jocs infantils a la plaça de l’Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament canviarà el paviment actual per un vermellós
01/06/2020 -

Encara que la plaça de l’Ajuntament ja s’haja tancat de manera permanent al trànsit, no vol dir que la seua imatge actual siga la definitiva. De fet, l’actuació de conversió en zona de vianants blana encara no ha acabat. I és que si, el mes de maig, es van col·locar els elements delimitadors per a senyalitzar l’accés a una zona per als vianants i es va reasfaltar, ara, al mes de juny, continuaran les actuacions a la plaça de l’Ajuntament.

Tal com va especificar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, durant el balanç dels diferents projectes de recuperació de l’espai públic, la plaça de l’Ajuntament es tornarà a reasfaltar, però aquesta vegada amb un to vermellós que delimitarà millor la zona per als vianants del vial que s’ha mantingut per a la circulació de la línia C1 de l’EMT, taxi, càrrega i descàrrega i vehicles que accedisquen a pàrquings.

Així mateix, entre les actuacions pendents també es troben “la instal·lació d’una zona de joc infantil, bancs i zones d’ombra” perquè la ciutadania puga gaudir encara més d’una de les places més emblemàtiques de la ciutat. “En totes les franges horàries, la plaça de l’Ajuntament està plena de persones que passegen o practiquen esport, la qual cosa demostra que la ciutadania tenia ganes de recuperar la plaça”.

No obstant això, aquest tampoc serà el projecte definitiu. I és que la plaça de l’Ajuntament se sotmetrà a un concurs d’idees, que recolliran les propostes resultants del procés de participació ciutadana, i del qual eixirà, finalment, la nova imatge de la plaça. Així i tot, per a conéixer com serà definitivament la plaça de l’Ajuntament encara caldrà esperar uns anys.

Amb aquesta actuació, 12.000 metres quadrats d’espai públic s’han recuperat per al gaudi de la ciutadania. Sens dubte, es tracta d’un dels projectes més destacats de la ciutat, que hauria d’haver estat executat el passat 23 de març, però que l’actual crisi sanitària va obligar a posposar-ho. Ara, com assenyalava l’alcalde de València, Joan Ribó, “on abans manaven els cotxes, ara passem a una altra plaça en la qual manaran els vianants. Serà la plaça més important de València” i, per descomptat, suposarà un canvi molt significatiu en la mobilitat de la ciutat.

nueva-plaza-ayuntamiento

@TransitValencia

Per a començar, la conversió en zona de vianants permanent de la plaça de l’Ajuntament ha suposat una modificació de la xarxa de l’EMT, amb el desviament de bona part les línies pel carrer Colón. Però, a més, el trànsit habitual tan sols es manté pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Dins del Pla Respira, l’Ajuntament de València està duent a terme projectes que conclouran amb una remodelació completa del centre de la ciutat, però també amb la recuperació de les places per a la ciutadania, com ja ha ocorregut en barris com a Sant Marcel·lí o el Cabanyal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 15 =

museo prehistoria