25n
25N
25N

La Plaça de l'Ajuntament acull el mercat de venda directa 'De l'Horta a la Plaça'

La Plaça de l'Ajuntament acull el mercat de venda directa 'De l'Horta a la Plaça'
26/01/2020 -

L’Ajuntament de València projecta obrir dos mercats de venda directa per a acostar els productes de l’horta a la ciutadania, segons ha anunciat el regidor d’Agricultura i Horta, Alejandro Ramon, durant la presentació de ‘De l’horta la plaça’, una jornada que se celebra a la plaça de l’Ajuntament, on es poden degustar i comprar productes de l’horta directament als seus productors.

La pròxima cita serà aquest diumenge, 26 de gener, de 10 del matí a 16 hores de la vesprada. Durant aquest temps, la plaça de l’Ajuntament de València es transformarà per cinqué any en un mercat agrícola de proximitat.

Respecte a la idea dels mercats de venda directa, Ramón ha explicat que volen “passar d’aquest mercat que té una edició anual i simbòlica, a mercats que siguen de venda directa que respondran a les demandes dels agricultors i agricultores i que tindran una periodicitat molt major”.

Sobre el mercat d’aquest diumenge, l’edil ha concretat que participaran quasi 70 expositors, que ompliran la zona central de la plaça amb productes de quilòmetre zero i d’elaboració artesanal. Així, tal com ha indicat l’edil, les persones que visiten aquest espai tindran al seu abast fruites, verdures, formatges, pans, cerveses artesanes, mels, taronges, productes derivats de la xufa, olis, vins ecològics, xocolate, patés ecològics, embotits d’Utiel, productes derivats de la varietat de raïm Boval i fins llavors per a cultiu.

De les parades que s’alçaran en la plaça, 30 són d’expositors que arriben de la mà del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, una està vinculada a la Confraria de Pescadors del Palmar, nou són Sistemes de Preferència Garantides, 10 representants de la societat civil, cinc són productors de Mercavalencia, tres entitats d’inserció sociolaboral i 11 són empreses associades a Proava.

“La idea és -segons ha aclarit el regidor- acostar a tot el veïnat de València, i als turistes que ens visiten, els productes valencians de l’horta sense intermediaris, i promocionar els productes elaborats de manera artesanal pels nostres emprenedors rurals”.

Aquesta activitat, impulsada des de la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles, el Consell Agrari Municipal de València i Proava, amb la col·laboració de diferents entitats, comptarà amb una zona d’exposició i venda de productes elaborats i artesanals, i amb espai per a l’esplai amb tallers infantils, exposicions, activitats musicals, degustacions i tota classe d’esdeveniments de difusió d’entitats de sobirania alimentària.

Aquesta zona destinada a la dinamització es divideix en 3 parts i un escenari, que gestionaran diverses entitats i institucions vinculades a l’organització.

“Es tracta d’un esdeveniment amb èxit que demostra que la ciutadania demanda aquest comerç i aquest producte i que els veïns i les veïnes tenen ganes i es mostren satisfets de poder adquirir les fruites i les verdures comprant-los directament als productors, als llauradors de la nostra horta”, ha defensat Ramón.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + dinou =