25n
25N
25N

La plaça de l'Ajuntament, en el centre del debat polític aquest dijous

La conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament de València es durà a terme en tres fases

La plaça de l'Ajuntament, en el centre del debat polític aquest dijous
09/06/2020 -

Aquest dijous, la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament centrarà el debat polític. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha convocat el ple monogràfic per a analitzar la petició de l’oposició de paralitzar les actuacions que s’estan duent a terme a la plaça de l’Ajuntament i el seu entorn. Una petició que el mateix alcalde ha titllat d'”anacrònica”, ja que es tracta d’actuacions que “s’estan desenvolupant en totes les grans ciutats d’Europa“, i que tenen com a objectiu “impulsar els trajectes caminant, reduir els nivells de contaminació i impulsar el transport públic”.

La conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament es realitzarà en tres fases. La primera ha sigut el tancament al trànsit rodat mitjançant una actuació blana, a base de pilons, bàculs, jardineres i renovació de l’asfalt, que encara no ha acabat. I és que cal recordar que, durant el mes de juny, està previst que comence un nou reasfaltat que aportarà un to vermellós al sòl d’aquesta plaça emblemàtica de la ciutat. Així mateix, també està previst, en eixa mateixa actuació, la instal·lació d’una zona de joc infantil, bancs i zones d’ombra.

La segona fase consistirà a fer partícip a la ciutadania i a les entitats socials i empresarials d’aquest canvi. Per això, s’ha estat duent a terme un procés de participació ciutadana, i es posarà en marxa un concurs d’idees que, tenint en compte el resultat del procés participatiu, es presentaran diferents projectes per a la nova plaça de l’Ajuntament.

Per descomptat, l’última fase de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament consistirà a escometre la reforma urbanística definitiva, que transformarà la imatge del cor de la ciutat, encara que, això sí, sense perdre elements característics, com l’espai per a la instal·lació de les mascletaes o els tradicionals llocs de flors.

Amb aquesta actuació, 12.000 metres quadrats d’espai públic s’han recuperat per al gaudi de la ciutadania. Sens dubte, es tracta d’un dels projectes més destacats de la ciutat, que hauria d’haver estat executat el passat 23 de març, però que l’actual crisi sanitària va obligar a posposar-ho. Ara, com assenyalava l’alcalde de València, Joan Ribó, “on abans manaven els cotxes, ara passem a una altra plaça en la qual manen els vianants”.

La conversió en zona de vianants permanent de la plaça de l’Ajuntament ha suposat una modificació de la xarxa de l’EMT, amb el desviament de bona part les línies pel carrer Colón. Però, a més, el trànsit habitual tan sols es manté pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =