caixa popular

Pinedo va abocar el diumenge a l'assarb paral·lel a la depuradora l'excedent de pluja durant dues hores

Arxiu

Pinedo va abocar el diumenge a l'assarb paral·lel a la depuradora l'excedent de pluja durant dues hores
07/08/2018 -

La depuradora de Pinedo va abocar diumenge passat a l’assarb paral·lel a l’estació, durant unes dues hores aproximadament, l’excedent d’aigües pluvials que no es va poder bombar a l’emissari, una situació que pot provocar una “afecció puntual” en la qualitat d’aigua, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient.

Per aquest motiu, segons expliquen, els sistemes de vigilància alerten per a evitar “qualsevol risc de salut pública” i, d’ací, la recomanació del tancament de la platja de Pinedo de València.

La Regidoria de Medi ambient va hissar aquest dilluns la bandera roja en aquesta després que, segons la seua informació, es produïra una fuga de la depuradora que va generar mala olor en la platja. Encara que aquest dimarts aqueixa mala olor no existia i no hi havia cap element que no fóra normal, el consistori ha decidit mantenir aquest dimarts el tancament de la platja per precaució i seguretat.

Fonts de la Conselleria han explicat que, ara com ara, totes les depuradores funcionen “amb normalitat”, entre elles la de Pinedo. No obstant això, en una situació “excepcional” com la tempesta de la matinada del diumenge al dilluns, “amb alta intensitat”, es va ajuntar aigua residual i pluvial que va entrar en la depuradora “superant la capacitat projectada”.

“Durant un breu període de temps, dues hores aproximadament, l’excedent d’aigües pluvials que no es poden bombar a l’emissari es van abocar a l’assarb, que va en paral·lel a la depuradora. Açò pot provocar una afecció puntual en la qualitat d’aigua i, per açò, els sistemes de vigilància alerten per a evitar qualsevol risc de salut pública. D’ací la recomanació del tancament de la platja”, han indicat les mateixes fonts.

La Conselleria ha assenyalat que segueix vigilant i fent anàlisis “exhaustives” de la qualitat de l’aigua “mentre la depuradora continua treballant amb normalitat”. Quant a les queixes sobre males olors en el tram final de l’antic llit del riu Túria, les mateixes fonts han apuntat que la depuradora de Pinedo no aboca a aquest llit.

Així mateix, han explicat que totes les depuradores valencianes, inclosa la de Pinedo, estan funcionant “amb normalitat”, i han assenyalat que continuen vigilant i fent anàlisis “exhaustives” de la qualitat de l’aigua.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris