caixa popular

L'Ajuntament restaura un plat de ceràmica del segle XIV amb gran valor patrimonial

L'Ajuntament restaura un plat de ceràmica del segle XIV amb gran valor patrimonial
14/08/2017 -

La regidora delegada de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat la restitució i restauració d’un plat de ceràmica de Paterna del segle XIV. “Es tracta d’una peça excepcional que podria haver format part de l’aixovar d’una gran casa construïda al barri de Velluters a inicis del segle XIV i que va estar en peu fins a l’època moderna, quan es va destruir per instal·lar en eixe enclavament una indústria de terrisseria més recent”, ha explicat.

Tello ha agraït l’esforç del personal de la Secció d’Arqueologia del Servici de Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament i ha destacat els treballs per restaurar els fons arqueològics de què disposen. “La recuperació i la posada en valor del patrimoni de la nostra ciutat és fonamental i un objectiu clar del Govern de la Nau”, ha afirmat.

La peça restaurada forma part dels materials recuperats en l’excavació dels solars del carrer del Torn de l’Hospital, en la cantonada amb el carrer Triador, al barri de Velluters, entre novembre de 2012 i abril de 2013. “La peça destaca pel tractament de la seua decoració. Són temes decoratius que no han sigut documentats fins ara en les produccions ceràmiques medievals valencianes, però que apareixen representats amb profusió en la iconografia medieval en uns altres materials, com ara les escultures en capitells o pintures de l’època”, ha informat Tello.

La peça és un plat ‘tallador’ de ceràmica de Paterna en verd i manganés, decorat amb pinzell amb una representació inèdita d’un llop que fila i un paó que també tira del fil d’una filosa central, component una escena d’enfrontament del Be i del Mal.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + disset =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris