caixa popular

La Plataforma per la Llengua demana voluntat política per a aprovar el requisit lingüístic al País Valencià

L’entitat considera que la certificació en valencià és indispensable per a garantir els drets lingüístics de la ciutadania

La Plataforma per la Llengua demana voluntat política per a aprovar el requisit lingüístic al País Valencià
13/03/2018 -

La Plataforma per la Llengua demana al Consell que no faça marxa enrere i que aprove la nova Llei de Funció Pública durant aquesta legislatura. Per a l’entitat, el requisit lingüístic a l’administració pública és imprescindible per a garantir els drets lingüístics dels valencians. Per aquesta raó, l’ONG del valencià sol·licita a les formacions polítiques que donen suport al govern que agilitzen els tràmits parlamentaris per a fer-la efectiva abans que acabe l’any.

La Plataforma per la Llengua emplaça el Consell a aprovar la nova llei aquesta legislatura, de manera que considera important tramitar-la com més prompte millor, ja que es tracta d’un compromís de l’equip de govern amb els sindicats i les entitats per la llengua. L’organització recomana iniciar els tràmits com a molt tard en maig d’enguany, per tal que la llei puga entrar en vigor abans del nou període electoral.

Els ciutadans tenen el dret d’usar i ser atesos en qualsevol de les dues llengües oficials, ja que el valencià és llengua oficial i pròpia de totes les administracions públiques radicades al territori. És per aquesta raó que la Plataforma per la Llengua entén el requisit lingüístic com una mesura essencial perquè aquest dret siga respectat: no es pot demanar a ningú que renuncie a parlar en la llengua que trie. Així doncs, aquesta llei és la millor manera de garantir que tots els funcionaris respecten els drets lingüístics i siguen capaços d’atendre i entendre qualsevol persona en valencià.

D’altra banda, l’entitat recorda que l’exempció, especialment en l’àmbit sanitari, no és una bona opció perquè els professionals mèdics també són funcionaris i han de conéixer la llengua pròpia.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dos =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC