25n
25N
25N

La plataforma "Parlem espanyol" es manifesta en contra de l'"adoctrinament nacionalista" del Consell

La plataforma "Parlem espanyol" es manifesta en contra de l'"adoctrinament nacionalista" del Consell
22/05/2021 -

La plataforma Parlem Español ha celebrat aquest dissabte diverses manifestacions a Castelló, València, Alacant i Requena-Utiel per a defensar la llibertat d’elecció de la llengua vehicular entre les oficials en l’ensenyament i per a reivindicar un ensenyament “lliure d’adoctrinament nacionalista” i una funció pública “sense aranzels lingüístics”. En aquest sentit, han censurat el “xantatge lingüístic” del Consell en matèria d’educació.

Així mateix, ha advocat per la recuperació de l’oficialitat dels topònims en castellà, el bilingüisme en l’administració o l’obertura de les ajudes als creadors en qualsevol de les llengües oficials.

A la ciutat de València, la marxa, en forma de caravana de vehicles, ha partit del passeig de l’Albereda i ha recorregut els carrers Colón, Xàtiva i Guillem de Castro, entre altres, fins a arribar a les Torres de Serrans, on alguns dels assistents han desplegat cartells amb lemes com a ‘Llibertat d’elecció de la llengua’ o ‘STOP dictadura lingüística’ i han mostrat banderes d’Espanya.

A la marxa s’han sumat representants del PP, Cs i Vox. En el primer cas han sigut el diputat en les Corts Valencianes i secretari general del PP de València, Juan Carlos Caballero, la regidora del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València Julia Climent i el regidor del PP i diputat provincial Juan Giner Corell.

“Nosaltres parlem orgullosos el valencià però també el castellà. La política que està portant el Consell és el de la imposició del valencià i la de l’erradicació del castellà. I volem que els valencians tinguen la llibertat per a triar a quin centre volen portar els seus fills a estudiar i en quina llengua”, ha afirmat Cavaller, que ha recriminat el “xantatge lingüístic que aplica el Consell”. “Volem que els nostres estudiants parlen castellà, valencià i anglès i no arraconar a una de les llengües a costa d’una altra”, ha afegit.

D’altra banda, ha garantit que el PP “eliminarà el requisit lingüístic que ha imposat el Botànic per a accedir a la Funció Pública”. “Ho eliminarem quan governem perquè volem que en la nostra Administració estiguen els millors professionals i no els que parlen una llengua o una altra”, ha manifestat.

“IMPOSICIONS”

Per part seua, la síndica de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Ruth Merino, ha criticat les “imposicions del tripartit”, que “impedeix a molts xiquets valencians estudiar en la llengua que volen” i ha defensat l'”absoluta llibertat de tots els ciutadans per a triar l’idioma en el qual estudiar i expressar-se”.

Així s’ha pronunciat Merino, que també ha assistit a la marxa a València al costat de la diputada autonòmica Patricia García, el portaveu de Cs a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, i la portaveu de Cs en la Diputació de València, Rocío Gil.

“Els valencians comptem amb la riquesa de tindre dues llengües oficials, que en cap cas haurien de suposar un enfrontament ni ser usades per a separar-nos, sinó per a unir-nos”, ha afegit la síndica, qui ha reiterat que Cs “defensa el valencià i està a favor d’impulsar-lo, però, abans de res, està la llibertat i el dret constitucional de les persones per a triar la llengua que preferisquen”.

Giner, per part seua, ha reiterat que Cs “serà allà on estiga llibertat” i ha valorat el valencià i el castellà. “Per això precisament no es pot excloure un idioma respecte a l’altre i tampoc imposar-lo”, ha apuntat, al mateix temps que ha defensat que les llengües “siguen un valor afegit en l’acompliment d’un lloc laboral, però no un requisit excloent”.

Finalment, el president i portaveu adjunt del grup parlamentari de Vox, José María Llanos, ha reclamat una educació “en llibertat en tots els àmbits” i “sense adoctrinament” i que els pares “puguen triar l’educació dels seus fills”. “La millor educació és en la llengua materna, volem que trien les famílies, a diferència del Govern. Els fills no són de l’Estat, sinó dels pares”, ha manifestat.

Així mateix, s’ha mostrat “fart” que “s’impose un valencià normalitzat que és català” en la Comunitat Valenciana i, a més, de manera “inacceptable”. “Alguns xiquets poden estar estudiant català en la Comunitat Valenciana, però se’ls donen altres assignatures en aqueix valencià normalitzat”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 16 =