25n
25N
25N

La Plataforma d'Afectats per la Covid-19 exigeix "justícia i reconeixement" i demana "no cometre els mateixos errors"

L’associació ha defensat que la pandèmia és “cosa de tots i ens afecta a tota la societat, sense excepció”

arxiu (Xisco Navarro)

La Plataforma d'Afectats per la Covid-19 exigeix "justícia i reconeixement" i demana "no cometre els mateixos errors"
01/11/2020 -

La Plataforma d’Afectats per la Covid-19 de la Comunitat Valenciana ha celebrat aquest diumenge una concentració en la plaça de Manises de València “en record de les víctimes” de la pandèmia en la qual ha exigit “justícia i reconeixement” per als morts i ha demanat “no cometre els mateixos errors”.

En un manifest llegit durant l’acte, l’associació ha defensat que la pandèmia “és cosa de tots i ens afecta a tota la societat, sense excepció” i ha remarcat que “els noms i els rostres de les persones mortes no queden en l’oblit, perquè no siguen un número de les estadístiques, perquè el vostre esforç, la vostra lluita, el vostre exemple, no quede oblidat, i perquè tota la societat i els nostres dirigents reaccionen”.

En aquesta línia, han exigit “que es faça justícia”, així com el reconeixement “de totes les víctimes per part de les nostres administracions i dirigents polítics” i han denunciat que “els ciutadans, familiars i afectats en general pateixen diàriament el maltractament i la indiferència de les nostres administracions mal gestionades”.

Per això, han defensat “una política sincera” i “un govern que no ens mentisca amb les dades” perquè “de veritat s’actue, es gestione, es deixe treballar als professionals i que no es polititze la informació”. En definitiva, han remarcat, “perquè s’acabe la paralització de la justícia” i perquè “malgrat el que estem vivint, puguem continuar amb les nostres vides i puguem tornar a creure en les Institucions”.

En el manifest, han expressat el “cansament” de “patir les conseqüències de la negligent i nefasta o nul·la gestió del Govern”. “Ens van dir que havien vençut al virus, ens van animar a eixir al carrer i la seua ineficàcia ens porta de nou a confinar-nos o limitar la nostra activitat”, han afirmat. Així, han insistit que la pandèmia “segueix ací” i han instat a “no abaixar la guàrdia”.

D’altra banda, han reclamat al ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig; a la consellera de Sanitat, Ana Barceló; i a l’alcalde de València, Joan Ribó, que “assumisquen els seus errors i no tornen a cometre’ls”.

“Tenien informació sobre la gravetat de la pandèmia ja al gener i febrer i ens van dir que es tractava d’un refredat, que només hi hauria uns quants casos controlats, i ja han mort al voltant de 60.000 espanyols”, han assenyalat, al mateix temps que han demanat “justícia i que no es malgaste els diners dels espanyols en compres fraudulentes”.

Finalment, han reivindicat “que es proporcionen els mitjans necessaris als sanitaris i cossos de seguretat”, uns “herois que han donat la seua vida per la nostra i que s’han vist abocats a la batalla sense avís i sense les eines i mitjans necessaris per a combatre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =