25n
25N
25N

La Generalitat planteja un mínim de 15 minuts de precontractació per a VTC i no permetre la captació lliure de clients

Ofereix una regulació al taxi i les VTC per a “un servici sense conflictes”, amb competència dels ajuntaments en àmbit urbà

La Generalitat planteja un mínim de 15 minuts de precontractació per a VTC i no permetre la captació lliure de clients
05/02/2019 -

La Generalitat Valenciana planteja una antelació mínima de 15 minuts de contractació per als vehicles de lloguer amb conductor (VTC) en el nou decret de regulació, així com no permetre la captació lliure de clients ni la geolocalització. Altres mesures són que els cotxes hauran de tindre menys de deu anys i, en el cas de ser substituïts, canviar-los per ecològics.

Amb aquesta normativa, una vegada finalitzat el període de consulta pública, la Conselleria de Vertebració del Territori pretén establir una regulació perquè els dos sectors puguen “conviure i oferir a la ciutadania el millor servici sense conflictes que els puguen perjudicar”, ha dit la titular del departament, Mª José Salvador.

Així li l’han traslladat el secretari autonòmic de Vivenda, Lluís Ferrando, i el director general de Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, a les associacions de taxistes i a Unauto, associació d’empreses de les VTC, durant les dos reunions que han mantingut hui, informa la Generalitat en un comunicat.

En línies generals, la Conselleria se centrarà a regular únicament els servicis de transport interurbà que realitzen les VTC, mentre que permetrà que els ajuntaments ordenen i intervinguen en els servicis urbans en funció de la seua realitat territorial. “No és el mateix Benidorm que València; les necessitats de transport són diferents”, ha il·lustrat la consellera.

Entre les mesures que planteja el decret, la Generalitat estableix un mínim de 15 minuts entre el moment de la sol·licitud del servici i el seu inici, un període que els ajuntaments podran incrementar en l’àmbit urbà si ho consideren necessari.

També es definirà amb major exactitud el que s’entén per captació de clients, per la qual cosa no es permetrà que les VTC circulen per les vies públiques en busca de clients, sinó que hauran d’estar en garatges o aparcaments. L’objectiu és “evitar conductes intrusivas”, per la qual cosa tampoc estarà permesa la geolocalització.

La normativa introduirà altres mesures, com que els vehicles tinguen menys de deu anys i que, en el cas de ser substituïts, es canvien per cotxes menys contaminants i ecològics.

Aquests punts bàsics pretenen “marcar unes regles del joc que permeten la convivència entre els dos sectors perquè no es perjudique els usuaris”.

La intenció de la Generalitat és que “la ciutadania reba el millor servici possible i la forma de desplaçament que cadascun trie no es veja afectada per cap conflicte”, ha subratllat la responsable del departament.

4.685 LLICÈNCIES DE TAXI PER 323 DE VTC

Actualment, a la Comunitat hi ha un total de 4.685 llicències de taxi per 323 de VTC. Una vegada traslladades les línies principals del decret, la Generalitat redactarà l’esborrany, que serà sotmés a informació perquè les associacions que han participat en el procés de presentació de propostes puguen opinar.

Finalment, quan es tinga l’informe de l’advocacia, la norma serà aprovada pel ple del Consell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 14 =

bombers
CCCC
Valencia activa