25n
25N
25N

Les plantes depuradores de la Comunitat Valenciana asseguren el sanejament

Les plantes depuradores de la Comunitat Valenciana asseguren el sanejament
24/03/2020 -

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, manté el funcionament normal i amb plenes garanties en les 485 estacions de depuració que gestiona a la Comunitat Valenciana.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat la planificació en relació amb la provisió de subministrament, com per exemple dels reactius necessaris per al tractament de l’aigua. En aquest sentit, des de l’Entitat han instat a les diferents empreses a col·laborar per a assegurar tant el subministrament com els mitjans, en cas que fora necessari.

El servei que presten les plantes depuradores és un bé social bàsic, tant per a la ciutadania que es troba en aïllament dins de les seues cases com per als sectors productius que continuen treballant per a assegurar el subministrament.

El Butlletí Oficial d’Estat ha publicat aquest dimarts una ordre en la qual estableix que tant el subministrament d’aigua com el correcte sanejament de la mateixa tenen la consideració d'”operadors de servei essencials”.

El passat 12 de març, amb caràcter previ al decret de l’estat d’alarma, l’EPSAR va remetre escrits a les empreses encarregades de la gestió i explotació de les plantes depuradores perquè implementaren els seus plans de contingència -programes revisats que compten amb el vistiplau de l’entitat pública- amb l’objectiu de garantir tant la seguretat dels treballadors com el funcionament del servei.

En aquest sentit, s’han adoptat mesures organitzatives per a mantindre el funcionament sense incidències i extremar les precaucions del personal operari. Per això, s’han eliminat les duplicitats en els torns i s’han cancel·lat les visites de qualsevol persona aliena al treball de la planta, a més de les mesures que comporten l’ús de màscares i guants, un equipament habitual per als treballadors i treballadores.

El treball administratiu de l’entitat segueix el seu curs a través de la modalitat del teletreball, mentre que no s’han paralitzat ni els tràmits ni l’execució de les obres d’emergència necessàries per a reparar els danys provocats per la DANA o el temporal Gloria.

Mollà ha assenyalat “la necessitat d’avançar en la mesura del possible en la licitació, contractació i redacció de les direccions facultatives per a agilitar les obres en el moment en què es restaure la normalitat” com ocorre, per exemple, en les plantes de Font de la Pedra, a la província d’Alacant, o en la d’Alzira-Carcaixent, a València.

La consellera ha agraït, a més, el treball de tots els operaris i operàries que continuen desenvolupant serveis essencials per al conjunt de la ciutadania i ha destacat la responsabilitat dels contractistes “en la ràpida resposta de coordinació per a mantindre tant el funcionament de les plantes com la seguretat dels seus treballadors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =