caixa popular

La Plantà 2019: centenars de monuments fallers inunden València

Des de primer hora es pot gaudir de les Falles Infantils i dels últims retocs de les grans

EP

La Plantà 2019: centenars de monuments fallers inunden València
15/03/2019 -

El primer dia d’inici de la setmana gran les falles ha arribat. La Plantà 2019 cau divendres i ens permetrà gaudeixes, des de primera hora del matí, de totes les Falles Infantils. Des de les 9 del matí han d’estar llestes per a ser contemplades.

Aquest dia marca l’inici de la setmana gran de les Falles de València 2019 però, a més, també el pas del jurat perquè siguen premiades i puguen lluir els estendards fins al 19, dia de la cremà. Després d’un any d’intens treball en els tallers dels artistes fallers, les Comissions Falleres han de tindre a primera hora les falles infantils llestes. Després, durant el dia, els artistes donaran els últims retocs a les falles grans; han d’estar llestes per a demà a les 8 del matí.

Programació de las Falles de València 2019

La Junta Central Fallera visitarà totes les infantils per a, aquesta mateixa vesprada, premiar els millors monuments. El tancament ahir de l’Exposició del Ninot marca l’avantsala de la Plantà, perquè els ninots -primer els infantils- tornen a les seues falles d’origen per a ser contemplats fins a la cremà. Tots excepte el de Ciscar-Borriana, que després de guanyar i poder visitar-se en la falla, passarà a formar part de la col·lecció del Museu Faller. En ell s’exposen tots els ninots indultats des de fa dècades. El tancament de l’Exposició del Ninot dels monuments majors tindrà lloc aquest divendres a les 17.00 hores.ultimos detalles la plantà

S’inicia hui 5 dies d’intensa activitat fallera, on prop de dos milions de persones gaudiren d’una de les festes més conegudes d’Espanya. Tots podran gaudir de les mascletàs, castells, Nit del Foc, Ofrena, cercaviles… I música totes les nits fins al 19. Centenars de revetles i orquestres poblaran els barris al costat de les populars muixerangues durant el dia.

Els premis, tant de les infantils com de les grans, es donaran a conéixer a les 16:30h del dia 15 i 16 respectivament. Es farà des d’una tribuna disposada en la Plaça de l’Ajuntament, per la qual cosa qualsevol pot veure el lliurament.

L’ambient faller va començar a respirar-se a València i als pobles del seu voltant el passat 24 de febrer amb la Crida, l’acte en el qual les falleres majors, des de les Torres de Serrans, fan una crida als fallers i als no fallers per a gaudir d’aquestes celebracions i donar-les per iniciades.

Així mateix, encara que amb La Plantà dona inici la setmana gran, des del passat 1 de març, com a marca també la tradició, van començar a disparar-se en la Plaça de l’Ajuntament de València les mascletaes del programa oficial de Falles, que cada dia reuneixen una gran multitud per a presenciar aquest espectacle de pólvora i soroll.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

mac mislata 2019