25n
25N
25N

340 alumnes es beneficien dels plans d’especialització esportiva en el seu 20 aniversari

Jose Royo

340 alumnes es beneficien dels plans d’especialització esportiva en el seu 20 aniversari
19/09/2019 -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport celebra el divendres 20 de setembre el vinté aniversari dels plans d’especialització esportiva de Cheste amb un emotiu acte que reuneix nombrosos alumnes, professors, educadors i tècnics que han format part dels 20 anys d’història del complex. L’acte té lloc al Complex Educatiu de Cheste, i comptarà amb la presència del director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

El vinté aniversari arriba en un moment en què Esport té com a objectiu estratègic el foment de la tecnificació esportiva i la formació academicoesportiva dels alumnes dels plans d’especialització esportiva de Cheste. Amb això, en aquesta legislatura s’han fet esforços per a incrementar el pressupost i el nombre de beneficiaris i esports d’aquests plans d’especialització, amb una inversió de 475.000 euros per al curs 2019-2020, més del doble que en el curs 2015-2016.

Es tracta d’un impuls que ha permés arribar fins a un total de 340 alumnes beneficiaris en aquest nou curs al complex de Cheste, que entrenaran en les modalitats esportives d’automobilisme, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol i softbol, hoquei, karate, natació, esport d’orientació, rugbi, taekwondo, tenis de taula, tir amb arc, triatló i voleibol.

El director general, Josep Miquel Moya, ha destacat la millora en les instal·lacions esportives del complex de Cheste gràcies a la inversió de la Conselleria: “En aquests moments s’està condicionant la piscina coberta i construint un camp nou d’hoquei herba. L’objectiu és que aquestes instal·lacions estiguen a disposició de les diferents federacions, fonamentalment per a estades de tecnificació autonòmica i estatal”, ha assenyalat.

Els plans d’especialització esportiva estan dirigits a afavorir la formació integral de l’alumnat i contribueixen a compaginar adequadament el desenvolupament de la seua activitat acadèmica amb les exigències que implica la preparació per a l’esport d’alt nivell. Els esportistes dels plans d’especialització esportiva compatibilitzen els seus estudis d’ESO i Batxillerat amb entrenaments d’alt rendiment dirigits per les corresponents federacions esportives.

Josep Miquel Moya ha volgut mostrar el seu “agraïment a les federacions per la seua voluntat ferma de participar en els plans d’especialització, al professorat de l’institut, als educadors i als tècnics de les federacions. Els èxits de les categories inferiors de molts esports i la trajectòria de grans esportistes de talla mundial tenen la seua base en els plans d’especialització de Cheste”.

L’objectiu marcat és la formació integral de l’alumnat, tant en l’àmbit acadèmic, absolutament prioritari, com en l’esportiu; amb insistència sempre en la formació humana, en la qual la tasca diària del professorat i els educadors en les residències és vital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =