caixa popular

Plans de construcció i rehabilitació de centres educatius

Plans de construcció i rehabilitació de centres educatius
20/02/2018 -

El Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Fernando de los Ríos, de titularitat municipal, deixarà d’ocupar uns baixos llogats per instal·lar-se en un edifici de nova construcció en el barri de Malilla. Els altres centres públics de nova construcció seran el CEIP Santo Àngel de la Guarda, en el barri de Jesús, i l’Institut d’Educació Secundària (IES) número 41 de Patraix. A més, es rehabilitaran de forma integral sis centres més. Una iniciativa que gestionaran conjuntament els regidors d’Educació, María Oliver; de Govern Interior, Sergi Campillo, i Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià.

Els tres plans de construcció estan emmarcats en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i es van presentar ahir en el Consell Escolar municipal. El CEIP Fernando de los Ríos és un centre de Segon Cicle d’Educació Infantil i Primària, que en l’actualitat està situat en uns baixos del carrer d’Enginyer Joaquim Benlloch. En els últims anys ha requerit nombroses intervencions per part dels Servicis Centrals Tècnics per adequar la seua infraestructura a les necessitats educatives contemplades per la llei i caldria sumar-li el cost per arrendament de 118.467,95 euros.

“L’Ajuntament té un compromís i un deute amb el centre de Santo Ángel de la Guarda per començar al més prompte possible, així com amb l’institut de Patraix, que és una altra reivindicació veïnal des de fa més d’una dècada. Atés que hi ha 8 col·legis públics en aquest districte i comparteixen amb el districte escolar Olivereta-VII els IES de l’àrea 2, que són tres, es constata que la reivindicació veïnal és lògica i que l’inici d’aquesta obra ha de ser prioritària”, ha explicat la regidora, Maria Oliver.

Per la seua banda, el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha ressaltat que “des de fa molt de temps s’ha fet un treball per tindre una auditoria de tots els centres escolars públics de València des de l’oficina de manteniment de l’Ajuntament. Això ens ha permés ara poder fer aquestes propostes perquè tenim un profund coneixement de com estan els nostres centres. Tot el treball previ de dos anys i mig es materialitza ara en aquest pla”.

El coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha declarat que “les actuacions en el col·legi Sant Àngel depenen del desenvolupament del PAI d’enginyers, que Sepes està a punt de començar, i des de l’Ajuntament agilitarem tot el possible les obres per poder disposar del col·legi nou com més prompte millor”.

D’altra banda, seran 6 les rehabilitacions integrals de centres educatius. Els centres on es realitzaran obres de reformes integrals són el CEIP Sant Josep de Calassanç als Poblats Marítims, CEIP Carles Salvador a Rascanya, CEIP Raquel Paya a l’Olivereta, CEIP Salvador Tuset a Benicalap, i el CEIP Teodor Llorente i CEIP Lluís Vives a Extramurs.


fiestas gandia 2018

Més notícies

1 Comentari

Escriu el teu comentari

vint + 19 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018