25n
Orgull
Orgull

Onze CCAA presenten aquest dimarts en el CPFF els seus plans econòmics-financers informats per la AIReF

Onze CCAA presenten aquest dimarts en el CPFF els seus plans econòmics-financers informats per la AIReF
30/07/2018 -

Onze comunitats autònomes presentaran en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d’aquest dimarts els seus respectius plans economicofinancers (PEF), sobre els quals ja va informar el passat mes de juny l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

Les onze comunitats autònomes són Aragó, Principat d’Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia, La Rioja, País Basc i Comunitat Valenciana.

D’acord amb la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF), correspon a l’AIReF avaluar els PEF per a valorar la idoneïtat de les seues mesures i l’adequació de les seues previsions a les regles fiscals, abans de la seua remissió al CPFF o òrgan competent per a la seua aprovació.

En el cas que l’AIReF formule alguna recomanació, la comunitat haurà d’arreplegar-la en el PEF modificant el seu contingut o, en el cas de no seguir el seu compliment, explicant els motius pels quals s’aparta de la recomanació.

Posteriorment, una vegada informats per l’AIReF, els PEF es remetran al CPFF i, en el cas de les comunitats forals, a la Comissió Mixta i a la Comissió Coordinadora del País Basc i Navarra, respectivament.

En aquest sentit, l’AIReF va emetre al juny els informes sobre els PEF 2018-2019 remesos per part d’onze de les dotze CCAA obligades a presentar-los.

No es va poder informar el PEF de Navarra, ja que aquesta va comunicar a l’AIReF que té diferències amb el Ministeri d’Hisenda en relació a la despesa computable de 2017 i que, en funció de la resolució d’aquestes discrepàncies, es considerarà la procedència de la presentació del PEF.

RECOMANACIONS A EXTREMADURA, MADRID, MÚRCIA I VALÈNCIA

De l’anàlisi realitzada, es van formular únicament recomanacions per a quatre CCAA En el cas d’Extremadura i Madrid, per a les quals es va considerar possible que podien realitzar actuacions que permeteren el compliment de l’objectiu de dèficit o de la regla de despesa, les va instar a l’engegada de les actuacions correctives contemplades en el sistema de seguiment de la despesa prevista per les mateixes CCAA, bé a la incorporació en el PEF d’informació adequada i suficient que permeta sustentar les operacions d’ingressos reflectides en els seus escenaris.

En el cas de Múrcia, per a la qual la distància a l’objectiu d’estabilitat fa poc factible aconseguir aquest compliment en l’horitzó del PEF, la correcció de la situació requereix d’actuacions conjuntes i complementàries d’Hisenda i de la comunitat.

Per aquest motiu, es va recomanar a Múrcia que evitara realitzar actuacions de política fiscal que puguen dificultar el compliment de les regles fiscals, sense perjudici que, al mateix temps, es recomanara a Hisenda la fixació d’una senda d’objectius realista per a aquesta comunitat.

Per a la Comunitat Valenciana, l’AIReF va recomanar que s’incorporara en el PEF informació detallada sobre les liquidacions d’exercicis anteriors esperades de concessions sanitàries i revisara l’escenari i les mesures previstes per a 2019, especialment en matèria de despeses, arreplegant previsions emmarcades en els límits derivats del compliment de les regles fiscals.

Els plans que es presenten al CPFF han d’arreplegar, si escau, les recomanacions formulades per AIReF.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − dos =