25n
25N
25N

Planas afirma que el sector dels cítrics "té futur" i diu que calen mesures de promoció i organització

E.P

Planas afirma que el sector dels cítrics "té futur" i diu que calen mesures de promoció i organització
28/01/2019 -

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha defés que el sector dels cítrics “té futur” tant a Espanya com a la Unió Europea tot i les dificultats a les quals s’està enfrontant en l’actualitat, però al mateix temps ha emfatitzat que són necessàries mesures de promoció i organització per a seguir sent “el primer exportador mundial”.

“Crec que que el sector dels cítrics té futur a Espanya, té futur a la UE. Som el primer exportador mundial de producte frese i pretenem continuar sent-ho”, ha afirmat. “Però para això calen accions de promoció i accions d’organització. El Ministeri i les comunitats autònomes estem disposades a treballar en aquest sentit”, ha afegit.

Planas ha explicat que les dificultats que passa el sector es deuen a “una sèrie de factors” i no a una única circumstància. Així, ha recordat la “producció rècord” de 7 milions en aquesta campanya, que a més ha sigut “tardana” per les pluges de tardor.

També ha apuntat al “funcionament no eficaç” de la Interprofessional del sector dels cítrics a Espanya i la “baixa” organització dels productors. En aquesta línia, ha recordat que “només” s’han consumit 10.000 tones de les 50.000 que el Ministeri ha disposat per a la seua transformació en suc de taronja.

Pel que fa a les importacions de països tercers, un dels factors que més cita el sector, el ministre ha assegurat que és una cosa que el Govern ha plantejat a la Comissió Europea i que segueix “molt directament” de la mà de Brussel·les. “No hi ha automatismes, hi ha una sèrie de circumstàncies i cal treballar en totes elles”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

bombers
CCCC
bombers