25n
25N
25N

El Pla d'Habitatge Públic de València donarà resposta a la demanda de lloguer accessible

Es construiran un total de 337 habitatges públics que es destinaran, exclusivament, a lloguer accessible

El Pla d'Habitatge Públic de València donarà resposta a la demanda de lloguer accessible
28/10/2019 -

El Consell d’Administració de l’empresa municipal AUMSA ha aprovat el pressupost per a posar en marxa el Pla d’Habitatge Públic per a donar resposta al dèficit d’accés a un habitatge que està patint la ciutat. Així ho ha explicat, aquest matí, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez. En total, es construiran 337 habitatges – 160 en 2019 – que es destinaran, exclusivament, a lloguer accessible. I és que, com ha assenyalat Gómez, “a AUMSA estan arribant al voltant de 200 sol·licituds de lloguer, i amb aquest pla es dóna resposta a les necessitats actuals”.

Només per a 2020, s’ha destinat un pressupost de 8 milions d’euros amb els quals es començaran a construir aquests habitatges públics. Es preveu que, per exemple, les de Tapineria es finalitzen a 2020. No obstant això, entre 2021 i 2023, es construiran més habitatges en l’avinguda de Tarongers, en Malilla o en Moreres.

Una aposta forta del govern municipal, que ha multiplicat per deu la inversió. D’aquesta manera, Sandra Gómez ha detallat que el projecte global serà finançat per fons municipals, en un 50%, i els altres 27 milions d’euros per un pla financer del Banc Europeu d’Inversions, que “s’amortitzarà en 30 anys i tindrem una manca de 5 anys”. “Una bossa d’oxigen amb el qual es podrà costejar el Pla d’Habitatge Públic”, ha apuntat.

Durant la reunió, s’han aprovat també l’adjudicació de la redacció del projecte i direcció d’obra de dues parcel·les, situades a Moreras i en Tarongers, en les quals, per primera vegada, s’ha inclòs en el plec de condicions dues premisses: experiència en perspectiva de gènere i que se seguisquen les polítiques de sostenibilitat. En aquest punt, València tindrà els primers edificis construïts de manera 100% sostenible, ja que es comptarà amb el certificat BREA.

AUMSA és “l’eina sobre la qual pivota tota l’acció municipal en política d’habitatge. Per això, ha de tindre un parc d’habitatge estable i fix que done resposta a tota la demanda que es genera a la ciutat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna