25n
25N
25N

S'aprova el primer Pla de Seguretat Viària de València sense el suport del PP

Foto: Fernando Mafe

S'aprova el primer Pla de Seguretat Viària de València sense el suport del PP
28/06/2018 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui el primer Pla Director de Seguretat Viària de la ciutat de València, «amb estratègies per a aconseguir en els pròxims cinc anys una ciutat més amable, accessible i sense accidents». Aquest document, aprovat pel Govern de la Nau sense el suport del Partit Popular i amb l’abstenció de Ciutadans, contempla, per exemple, la millora d’infraestructures i mesures per incrementar l’educació viària de la ciutadania. Pretén, entre altres objectius, «reduir el nombre d’accidents a la ciutat».

Així ho ha afirmat el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en donar compte d’aquest pla que inclou l’estudi en profunditat dels punts on es produeixen més accidents i preveu la implantació d’una sèrie de mesures que totes les regidories han d’implementar en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT). «Entre els objectius d’aquesta iniciativa també destaquen la reducció del risc d’atropellament de vianants i ciclistes, així com els accidents de trànsit en interseccions o amb vehicles de dues rodes implicats», ha afegit.

En el debat plenari suscitat per aquesta iniciativa, el regidor de Ciutadans Narciso Estellés ha expressat «la preocupació del seu grup per la falta de transparència i participació del procés d’elaboració d’aquest pla, que es presenta tard i amb dades desfasades com ara les d’accidents que són del primer semestre de 2017». A més, Estellés ha assegurat que en el document final «el paper del conductor de vehicles queda relegat a un segon lloc, i no figuren solucions per a problemes de mobilitat com són els 46 punts negres de l’anell ciclista, o la mala gestió del trànsit en l’avinguda de l’Oest».

També disconforme s’ha manifestat el regidor del Partit Popular Alberto Mendoza, qui també ha criticat «la falta de participació en l’hora d’elaborar el pla, que fins i tot no ha comptat amb la Policia Local». «Durant els tres anys de Govern de la Nau no s’han fet campanyes de Seguretat viària, només s’ha prestat atenció als ciclistes, oblidant-se dels vianants i altres persones que viuen a la ciutat», ha argumentat Mendoza.

En la seua intervenció, el regidor de Mobilitat Sostenible ha aclarit que en l’elaboració d’aquest document han participat 20 organismes i institucions, inclosa la Direcció General de Trànsit (DGT). «De fet, s’han celebrat nombroses reunions i altres espais de participació perquè aquest instrument marc per poder circular sense arriscar la vida a la ciutat siga una realitat». «I l’àrea de seguretat ha tingut un paper fonamental i permanent durant tota l’elaboració, així com els agents socials implicats», ha puntualitzat.

Giuseppe Grezzi, que ha recordat que el Pla Director de Seguretat Viària de València vol combatre, entre altres causes d’accidents, l’excés de velocitat, la indisciplina en els semàfors o el consum de drogues i alcohol al volant, ha anunciat algunes de les accions que començaran a desenvolupar-se d’ací al cap de poc de temps, com ara l’avaluació dels itineraris ciclistes.

Per últim, Giuseppe Grezzi, en lamentar el fet que el consistori mai haguera elaborat un pla director d’aquestes característiques, ha assegurat sentir-se satisfet de la gestió actual del trànsit a la ciutat de València «que ha suposat una recuperació de l’espai públic per la ciutadania» .

Més informació

1 Comentari

  1. Equipamiento Seguridad Vial
    Equipamiento Seguridad Vial juny 29, 13:27

    Unas medidas totalmente necesarias. Es muy importante educar en Seguridad Vial tanto a los más pequeños como a los adultos. Con la ampliación del carril bici todos los transportes han tenido que aprender a respetar la circulación del resto. Aún queda mucho por hacer, pero Valencia tiene el potencial para ser una ciudad segura en el terreno vial. Un saludo!

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quatre =

CCCC
torrent