25n
25N
25N

El Pla Resistir de Puig ascendeix ja als 400 milions d'euros per a empreses, autònoms, ERTO i restauració

Puig anuncia tres noves ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors en ERTO dins del Pla Resisteix consolidant la Comunitat Valenciana com l’autonomia que més ajudes directes dona a l’hostaleria de tota Espanya

El Pla Resistir de Puig ascendeix ja als 400 milions d'euros per a empreses, autònoms, ERTO i restauració
28/01/2021 -

El Pla Resistir se centra a oferir ajudes complementàries al sector de l’hostaleria i restauració, activitats turístiques, artístiques, parcs d’atraccions i ludoteques, així com als sectors relacionats amb la festa. Concretament aquestes ajudes van íntegrament al sector de la restauració, ja que representen el 30% de pèrdues del valor afegit i el 59% de la destrucció de l’ocupació, sense contar que gairebé la meitat dels treballadors de l’hostaleria segueixen en ERTO. “Són sectors decisius i necessari per a la nostra prosperitat”, va afegir Puig en la presentació d’aquest pla d’ajudes.

Al principi, aquest pla de xoc estava dotat amb 340 milions per als sectors més afectats tant per la pandèmia de la COVID-19 com pels efectes de les restriccions de la Generalitat quant al tancament total del sector de la restauració, però amb l’anunci de les Ajudes Parèntesis, després de l’increment en l’aportació de la Generalitat, i l’anunci de tres noves ajudes directes per a empreses, autònoms i treballadors en ERTO, el Pla Resistir ascendeix a un global de 400 milions per a ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que avui entren en vigor, especialment per als sectors de l’hostaleria, el turisme, l’oci i les activitats artístiques i culturals.

Puig ha presidit aquest dijous una reunió de seguiment del programa d’ajudes als sectors més afectats de la pandèmia, el Pla Resistir, en el qual s’ha analitzat l’evolució de dues de les línies ja aprovades i s’ha abordat la posada en marxa d’una altra nova línia amb tres ajudes directes, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El Ple del Consell aprovarà aquest divendres dos dels tres decrets relatius a aquesta línia: les ajudes directes de la Generalitat a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO.

En primer lloc, Puig ha anunciat una ajuda directa a autònoms i a empreses per “un valor similar al de les quotes de la Seguretat Social”. Es tracta de 80 milions d’euros dirigits a auxiliar a més de 180.000 beneficiaris. Concretament, a 44.000 autònoms i 22.000 empreses que concentren 136.000 treballadors d’aquells sectors més afectats: hostaleria, turisme, oci i activitats artístiques”, ha explicat.

Segons ha detallat el ‘president’, cada empresa o autònom rebrà 600 euros i, a més, altres 600 euros per cada treballador a càrrec seu, fins a un màxim de 12.000 euros.

&;

AJUDA A AUTÒNOMS COMPLEMENTÀRIA A l’ESTATAL

La segona mesura acordada aquest dijous és una ajuda directa per a “els autònoms més afectats per les restriccions” que complemente les estatals. Els beneficiaris són els 26.000 autònoms que van rebre la prestació de la Seguretat Social el 31 de desembre.

La Generalitat els augmentarà aquesta prestació amb dos pagaments mensuals de 150 euros. “En total, 300 euros suplementaris per a aquests 26.000 autònoms de la Comunitat Valenciana que el pitjor ho estan passant”, ha indicat Puig.

Seran beneficiaris tots els autònoms, amb independència del seu sector, que van rebre l’ajuda extraordinària de l’Estat sempre que no hagen estat beneficiaris de la primera ajuda anunciada aquest dijous. Té una dotació total de vuit milions d’euros.

“La Generalitat, que està molt preocupada per l’impacte econòmic en tants emprenedors, vol anar més enllà del que va l’Estat en l’ajuda extraordinària que van rebre els autònoms valencians al desembre. Per això, complementarà aquestes ajudes estatals amb una nova línia de 8 milions d’euros”, ha assenyalat.

COMPLEMENT DE 300 EUROS PER Als TREBALLADORS EN ERTO

La tercera ajuda, per 17 milions d’euros, està dirigida als més de 48.000 treballadors que porten molt de temps en situació d’ERTO.
Serà de 300 euros en total per a complementar les seues prestacions de gener i febrer.

Així, actualment els treballadors en ERTO –uns 50.000 en la Comunitat Valenciana– obtenen de la Seguretat Social un 70% de la seua base reguladora. Amb aquestes ajudes directes autonòmiques es complementarà la prestació que reben amb 300 euros (150 al mes) sempre que es trobin en situació d’ERTO total el mes de gener o febrer, per la qual cosa permetrà incloure als afectats per les restriccions del 7 de gener.

PAGAMENT Als AJUNTAMENTS PER A LES AJUDES

D’altra banda, Ximo Puig ha avançat que la setmana que ve la Generalitat efectuarà el pagament als ajuntaments perquè puguen efectuar “immediatament” les Ajudes d’Urgència que gestionaran les administracions locals. Una ajuda de 2.000 euros per autònom o empresa més 200 per cada treballador.

També ha avançat que els préstecs amb ajuda directa que presta el Banc de la Generalitat ja han registrat, en 48 hores, 350 peticions de crèdit i s’han adjudicat diversos préstecs bonificats amb ajuda directa de la Generalitat. El primer, a un hotel de la Marina Baixa.

La setmana que ve es publicaran els préstecs participatius i també començaran a gestionar-se les línies d’ajudes especials a artesans, taxistes i el sector de l’oci, ha indicat el ‘president’.

“AJUDAR A RESISTIR ALS MÉS AFECTATS”

“Amb tot això, busquem ajudar a resistir als més afectats per les restriccions de la pandèmia. Perquè sabem que els sacrificis són necessaris per a combatre al virus, però el seu cost, que colpeja especialment a determinats sectors de la població, ha de ser compensat per la Generalitat”, ha afirmat Puig.

El ‘president’ ha assenyalat que, “en aquest moment crític, cal atendre la pandèmia als hospitals i també ajudar a Resistir, econòmicament, a qui més ho necessita”.

El Pla Resistir compta amb quatre línies i un pressupost total de 380 milions d’euros. La primera línia comprén ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO per 105 milions, que són les mesures especificades aquest dijous.

A més, el pla inclou nous instruments financers del Banc de la Generalitat, per cent milions d’euros; el Fons de Cooperació Covid de 160 milions d’euros en ajudes directes i ajudes per a sectors amb un perjudici sostingut durant la pandèmia, amb vuit milions per a l’oci nocturn i set per a sectors d’artesania i festes tradicionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 19 =