25n
25N
25N

Pla de Regulació en els Servicis Socials de la ciutat

Pla de Regulació en els Servicis Socials de la ciutat
16/02/2017 -

Consol Castillo, regidora de Benestar Social, ha mantingut una reunió amb Helena Ferrando, secretaria autonòmica de Servicis Socials, en la que han avançat en les negociacions per transferir diversos servicis socials que està pagant l’Ajuntament però que són competència de la Generalitat Valenciana, com és el cas de la residència de persones amb diversitat funcional de Vall de la Ballestera. Cal recordar que, en maig del 2016, es va crear una mesa de treball sobre aquesta qüestió.

Es tracta d’una acció emmarcada en un pla de racionalització dels recursos de l’Ajuntament en aquesta matèria, ja que segons ha explicat la regidora de Benestar Social “l’anterior equip de govern decidia que servicis socials subvencionava o no d’acord amb simpaties personals”.

“Això ha comportat que durant els anys de govern popular s’hagen dedicat nombrosos recursos a servicis que corresponien a la Generalitat i, en canvi, s’hagen abandonat col·lectius que sí que depenen de l’Ajuntament, com és el cas dels joves i dels menors, que durant anys i anys han estat orfes de recursos municipals. Ara, l’Ajuntament construirà dos centres de dia per a aquest col·lectiu, un en el Cabanyal i l’altre en les Naus de Ribes del Parc Central per a donar servici a un col·lectiu molt necessitat de recursos que els ajuden i atenguen adientment”, ha dit Castillo.

En la reunió, que ha transcorregut amb una total sintonia, la secretària autonòmica s’ha mostrat receptiva al fet que la Generalitat assumisca ja en aquest any 2017 la concessió d’una part de les 65 places amb les quals compta la residència. La intenció d’ambdues institucions és poder oficialitzar l’any 2018 el traspàs total i complet del servici.

Així, l’Ajuntament cediria l’edifici a la Generalitat, qui des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives passaria a gestionar la residència. Cal recordar que l’Ajuntament de València abona anualment uns 2,5 milions d’euros aproximadament per aquest servici que el govern del PP va assumir quan es tractava d’una competència autonòmica.

Aquesta gestió que està duent a terme Castillo permetrà a la regidoria de Servicis Socials disposar de més pressupost a partir dels pròxims anys per a destinar a col·lectius que fins ara no han estat contemplats pràcticament per part de l’Ajuntament.

En la reunió també s’ha acordat estudiar la situació irregular en la qual es troben tres centres de formació per a persones en diversitat funcional. En aquest cas, tot i que el cost del servici és assumit per part de la Generalitat, l’Ajuntament de València està pagant des de fa anys el lloguer dels locals, a raó de 200.000 euros anuals. “L’objectiu és regularitzar també aquesta situació i, sobretot, adaptar els servicis socials que tenim a la ciutat de València a la legislació vigent”, ha dit Castillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =