25n
25N
25N

La recuperació de l'espai públic començarà a Giorgeta i Sant Agustí per a facilitar els desplaçaments

L’objectiu és crear places o superilles en gran part de la ciutat per a garantir desplaçaments a peu segurs

La recuperació de l'espai públic començarà a Giorgeta i Sant Agustí per a facilitar els desplaçaments
27/04/2020 -

La ciutadania cada vegada veu més a prop el procés de desescalada. I és que si, ahir, entrava en vigor el permís d’eixida per als menors de 14 anys, a partir del 2 de maig, es permetran els desplaçaments per a passejar o practicar esport. Per això, per a garantir la seguretat ciutadana i que es complisca amb el distanciament social, l’Ajuntament de València ha elaborat un pla de recuperació de l’espai públic. L’objectiu no és un altre que facilitar els desplaçaments i afavorir el desenvolupament de les activitats que es vagen permetent amb totes les garanties de seguretat.

Així mateix, i “per a evitar que les reticències al transport públic es traduïsquen en un augment de l’ús del vehicle privat”, la vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha apuntat que es “crearan eixos per als vianants mitjançant actuacions flexibles d’urbanisme que permeten a la ciutadania desplaçar-se a peu amb seguretat”. Com? Fitant espais tancats al trànsit creant, així, grans places o superilles en diferents punts de la ciutat. “Un exemple són els encreuaments dels eixamples de la ciutat on existeix espai suficient per a generar grans places”.

supermanzanas

@urbanismevlc

Aquests projectes de conversions en zona de vianants blanes, temporals o definitives, s’executaran de manera urgent per a poder comptar amb tots aquests espais en el menor temps possible. I és que si ja era un repte de les grans ciutats reduir la contaminació mitjançant la promoció de la mobilitat sostenible i la recuperació de l’espai per a la ciutadania, ara, l’actual pandèmia de la Covid-19 ha demostrat que aquestes actuacions són vitals.

Aquest matí, Sandra Gómez ha anunciat que s’acceleraran aquests processos de recuperació de l’espai públic, i es començarà amb aquells que tinguen un major consens social, és a dir, la recuperació de l’avinguda Pérez Galdós i Giorgeta i la plaça de Sant Agustí. I és que cal recordar que “el projecte de la plaça Sant Agustí ja està molt consolidat, i amb les plantes viària redactades”.

En el cas de Pérez Galdós i Giorgeta, s’eliminarà un carril de circulació per sentit per a ampliar les voreres, que passaran de dos metres d’amplària a una distància voltant de quatre metres entre voreres. A més, el carril bus tindrà 4,20 metres i serà compartit amb un carril bici unidireccional en cada sentit. “Aquesta actuació començarà amb la col·locació d’elements provisionals de separació del trànsit per a garantir la seguretat dels vianants, i anirà seguida de l’adequació de les parades d’autobús i d’actuacions de pintura” ha comentat la regidora.

En el cas de Sant Agustí, s’eliminarà la dàrsena central, actualment en desús, per a guanyar un gran espai per als vianants i convertir-la en una vertadera plaça. Quan es dispose de la guia d’actuacions flexibles s’adaptarà el seu disseny als estàndards de qualitat urbana que es marquen.

Ara, s’està treballant en la redacció del llistat complet perquè l’objectiu serà traslladar aquest model a més places i carrers de València perquè “valencians i valencianes puguen gaudir de gran part de la ciutat”.

Aquest projecte segueix la línia de ‘València, ciutat de places’ a través del qual s’ha recuperat espai públic per al gaudi del vianant en diferents barris de la ciutat. A més, dins d’aquest projecte es troba la conversió en zona de vianants del centre de la ciutat, que contempla la remodelació de la plaça de l’Ajuntament, la plaça de la Reina i l’entorn de la Llotja.

Una actuació de gran envergadura que ja té data d’inici. De fet, hui, han començat les obres al carrer Colón, i serà dilluns que ve quan arrancarà el procés de peatonalització definitiva de la plaça de l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =