25n
25N
25N

El pla Reactivem Xàtiva destina vuit milions d'euros a ajudes econòmiques i socials i s'aprovarà en el pròxim ple del dia 15

L’ajuntament de Xàtiva contractarà unes 60 persones de diferents perfils amb dificultats per accedir al món laboral

El pla Reactivem Xàtiva destina vuit milions d'euros a ajudes econòmiques i socials i s'aprovarà en el pròxim ple del dia 15

Xàtiva prepara una partida de vuit milions d’euros per a impulsar l’economia local i per recolzar aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat social davant la crisi provocada per la COVID-19. Aquesta partida ha sigut consensuada amb els partits amb representació a l’ajuntament i s’aprovarà en el ple del divendres dia 15 de maig. L’alcalde Roger Cerdà ha especificat com es repartiran els vuit milions: 4,5 milions seran destinats a inversions en economia local, 2,1 milions a inputs econòmics i 1,3 milions a ajudes socials.

Els negocis que tornaran a obrir durant les pròximes setmanes podran sol·licitar una subvenció per part de l’ajuntament del 50% del pressupost destinat a l’adquisició de material de protecció sanitària, fins a arribar a un total de 500 euros. D’aquesta manera, l’ajuntament s’encarregarà de pagar la meitat de les despeses dels equips de protecció individual (EPI) que hauran d’utilitzar-se en alguns comerços. Aquestes ajudes estan limitades a empreses de facturació menor de dos milions d’euros i amb beneficis que no superen els 30.000 euros en l’any anterior.

Una de les mesures de reactivació econòmica que s’està elaborant són els abonaments de consum local. L’objectiu és dotar als ciutadans d’un increment econòmic per a invertir en comerços i negocis locals, però encara s’ha de concretar com es posarà en marxa. També s’està debatent la possibilitat d’ampliar l’ocupació de la via pública perquè els locals de restauració amplien les seues terrasses i compensen la limitació d’ocupació al 50%.

En referència a les ajudes socials, l’ajuntament destinarà vora mig milió d’euros per a la contractació d’unes 60 persones amb distints perfils que tenen dificultats per accedir al món laboral. Així, les persones amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social, les dones amb dificultats laborals o els usuaris habituals de les ajudes socials tindran preferència en la contractació. Els contractes seran d’un any i s’iniciaran en setembre de 2020. A més, les famílies amb dificultats per a fer front al lloguer poden sol·licitar prestacions per poder seguir pagant. Fins al moment, més de cent persones s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per advertir de les seues dificultats.

Una vegada recuperada certa normalitat en la vida pública i laboral, està previst que s’inicien les obres de remodelació integral del restaurant del castell de Xàtiva, que ha canviat de contractista, i també es continuarà amb el procés d’adquisició de terrenys per a la construcció de la Via Verda per part de la Generalitat Valenciana.

Respecte a la imputació de quatre funcionaris de l’actual consistori de Xàtiva per presumptes irregularitats en l’adquisició de fons per a l’Olímpic de Xàtiva, l’alcalde ha declarat: “Nosaltres anem a personar-nos per defensar els interessos de la ciutat de Xàtiva en el seu conjunt”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =