caixa popular

València sotmetrà a consulta pública el Pla de Protecció de Ciutat Vella

València sotmetrà a consulta pública el Pla de Protecció de Ciutat Vella
28/06/2018 -

El Ple ha aprovat, amb l’abstenció dels grups de l’oposició, sotmetre a informació pública i consultes, durant 60 dies, el Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella. Aquest document que simplifica i unifica tota la normativa i plans urbanístics que afecten aquesta zona de la ciutat, recupera la trama històrica i el valor monumental d’alguns immobles així com el caràcter residencial dels barris d’aquest districte.

En nom de Ciutadans, el regidor Narciso Estellés ha valorat «positivament» el treball de recopilació de normes fet a l’hora d’elaborar aquest pla. Si bé, ha ressaltat que «queda molt per fer, sobretot en matèria d’habitatge protegit i de dotacions als barris». «Ens preocupa la falta de concreció sobre els apartaments turístics, la falta d’iniciatives de rehabilitació, així com d’alternatives d’aparcaments o el fet que els plans de mobilitat no tinguen en compte els vehicles privats», ha concretat.

En la mateixa línia, el popular Alfonso Novo ha agraït el treball tècnic realitzat perquè aquest document aglutine diferents normatives aplicables a Ciutat Vella. Però, també ha lamentat la política de mobilitat aplicada en aquesta zona «perquè no ajuda a l’hora d’incrementar el seu caràcter residencial». «La població dels barris del centre ha de poder accedir a la seua llar. Si limitem la mobilitat dels vehicles particulars generarem la fugida del veïnat», ha vaticinat el regidor, qui també ha criticat «l’època en què el pla estarà en exposició pública, per no ser la més idònia per instar la participació ciutadana».

El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha celebrat «el resultat d’un procés molt participatiu, un document que ara ix a exposició pública durant un període major de l’habitual que és de 45 dies». «Es tracta –ha indicat- d’un text llargament demandat per empresaris, per constructors i veïns, que a més han participat en la seua elaboració i que ara estarà obert per atendre les demandes d’altres col·lectius».

«Hem atés totes les necessitats», ha reiterat Sarrià en al·ludir als grans objectius del pla: Preservar el caràcter residencial de la major part dels barris de Ciutat Vella, evitant la proliferació de nous apartaments turístics i preservant l’ús residencial de la majoria d’edificis, a excepció d’aquells que per raó de protecció o pel seu caràcter singular puguen destinar-se a altres usos. «També s’ha buscat reorganitzar l’equilibri dotacional per a residents de Ciutat Vella, que permeta disposar de recursos de proximitat més enllà del que són merament edificis administratius».

D’altra banda, «hem buscat l’equilibri perquè el caràcter residencial no siga contradictori amb el monumental. Hem fet una especial incidència en la recuperació d’aquest últim, i per això hem rescatat espai públic i determinat àmbits emblemàtics, al mateix temps que hem augmentat considerablement el catàleg de béns protegits del centre històric fins a 412 edificis, que d’una manera o d’altra gaudiran d’algun tipus de protecció», ha concretat Vicent Sarrià.

Pel que fa a mobilitat, el PEP de Ciutat Vella recull les orientacions del pla de mobilitat que, segons ha detallat Sarrià, «el PP va aprovar», amb noves fórmules d’aparcament.

PLA DIRECTIU PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT URBANA

En matèria urbanística, el Ple també ha aprovat definitivament (amb el vot en contra del PP i amb l’abstenció de Ciutadans), el Pla Especial de directrius per a la millora de la qualitat urbana dels barris de Ciutat Vella. A aquest respecte, el regidor Narciso Estellés, de Ciutadans ha preguntat per les mesures per aconseguir els objectius d’aquest document, i pel procés de la creació de les interàrees que contempla aquest instrument de planejament urbanístic, que, en paraules del regidor del PP Alfonso Novo, «genera inseguretat jurídica, ja que al·ludeix al Pla Estructural de la ciutat, tot i que no està aprovat».

El regidor Vicent Sarrià ha explicat que el treball que s’ha fet és analitzar els barris per a equilibrar-los dotacionalment i que açò es puga implementar en els mesos vinents. «Tenim interés i urgència de veure resultats i per això ho posarem en pràctica en els diferents plans especials d’ordenació urbana».

A més, el Ple ha aprovat, amb l’oposició de Ciutadans, l’actualització de la composició de la Comissió Municipal de Patrimoni perquè s’incorpore un tècnic de patrimoni històric. Entre altres assumptes, també ha sigut objecte de debat, l’inici del procés de consulta i exposició pública d’una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per a regular l’ús turístic d’uns apartaments d’un edifici en unes plantes no residencials.

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible ha explicat que es tracta «d’un cas peculiar i puntual, que s’adapta a la normativa vigent»; mentre que el regidor de Ciutadans Narciso Estellés ha criticat «aquest urbanisme a la carta que pretén congraciar-se amb un sector que l’equip de govern municipal no ha comprés»; i el regidor popular Alfonso Novo ha lamentat que aquesta mesura, «que podia ser bona, no vaja acompanyada d’altra normativa general que impedisca l’increment d’apartaments turístics sense garanties legals per a la ciutadania i també per al sector que genera economia però també problemes amb el veïnat».

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC