25n
25N
25N

El pla 'Oportunitats' incorpora a l'Ajuntament 187 persones majors de 30 anys

El pla 'Oportunitats' incorpora a l'Ajuntament 187 persones majors de 30 anys
27/12/2018 -

La campanya ‘Oportunitats’, dirigida a persones majors de 30 anys i aturats de llarga durada, que té com a objectiu promoure la seua inserció amb el començament d’una nova experiència laboral, ha permés contractar 187 persones per a treballar durant sis mesos en dependències municipals. La regidora d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha assenyalat que «es prenen poques mesures per al col·lectiu d’aturats de 30 i 45 anys, un grup amb especial dificultat per a tornar al mercat laboral, i no el deixarem desatés; aquesta campanya permet reactivar la seua situació».

A més, el pla inclou 60 cursos de competències digitals dirigits a persones majors de 30 anys i parades de llarga durada per a actualitzar els seus coneixements digitals i millorar la seua ocupabilitat. Sandra Gómez ha destacat que «és necessari posar en marxa mesures que afavorisquen l’accés a una formació que millore les oportunitats d’aquest sector de població a l’hora de trobar una ocupació» i ha defensat la necessitat de dur a terme accions dirigides a combatre la desocupació entre aquests col·lectius.

Aquesta campanya s’ha dut a terme per l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, amb la col·laboració de l’agència d’ocupació València Activa i amb fons del LABORA (antic SERVEF). Així mateix, les persones seleccionades, que s’incorporaran als seus llocs de treball a finals d’any, ja han signat els seus contractes de treball.

JOVES I MAJORS DE 55 ANYS

A aquest pla d’ocupació dirigit a majors de 30 i aturats de llarga durada se suma el pla d’ocupació municipal Oportunitats+55, que ha permés contractar 80 persones majors de 55 anys per a treballar durant sis mesos a l’Ajuntament de València. A més, aquest pla ha aconseguit que més de 15 empreses privades s’hagen compromés a contractar a persones desocupades.

D’altra banda, i amb la finalitat de promoure la inserció laboral dels joves de la ciutat, el Consistori va posar en marxa al mes de maig la segona edició del pla d’ocupació jove Anem!, gràcies al qual 617 joves, amb i sense formació, han sigut contractats per a treballar en dependències municipals durant un any, amb l’objectiu d’adquirir una primera experiència laboral.

Gómez ha insistit que «des de l’Ajuntament, i especialment des de València Activa, continuarem treballant per oferir oportunitats a les persones que busquen ocupació en aquest nou any, amb especial atenció d’aquells col·lectius que més dificultats tenen a l’hora d’inserir-se en el mercat laboral».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 2 =

CCCC
torrent