25n
25N
25N

El Pla Especial de Natzaret prioritza l'equilibri dotacional, la recuperació de l'espai públic i l'accés a l'habitatge

Sandra Gómez ressalta que este projecte suposa consolidar un model de ciutat des de la proximitat del barri

Arxiu

El Pla Especial de Natzaret prioritza l'equilibri dotacional, la recuperació de l'espai públic i l'accés a l'habitatge
26/07/2020 -

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha informat que AUMSA ha registrat a l’Ajuntament de València la versió per a exposició pública del Pla Especial de l’Àrea Funcional 10, del barri de Natzaret. “Aquest pla és desenvolupament del Pla Especial de Directrius de Qualitat Urbana de València i té l’abast de revisió del planejament vigent i suposa consolidar un model de ciutat des de la proximitat del barri”, ha assegurat.

Segons ha explicat, esta proposta de pla, que passarà per la Comissió d’Urbanisme del dilluns, “recull les aportacions de l’Estratègia Integral Participativa del barri de Natzaret i els resultats dels quatre tallers realitzats a la Biblioteca de la Mar de Natzaret”. La vicealcaldessa ha precisat que “desenvolupa els principis bàsics del Pla Especial de Directrius que sobre la premissa de la prioritat per als vianants se centra en tres eixos: l’equilibri dotacional, l’habitabilitat de l’espai públic i l’accés a l’habitatge”.

En esta línia, ha explicat que el pla estableix una ordenació basada en la jerarquització del trànsit rodat i la distribució dotacional en eixos per als vianants i espais de relació”. Uns espais que, ha continuat, “estructuren l’àmbit del pla a l’escala del vianant, afavorint la pacificació viària i organitzant tot el pla en superilles on el sòl dotacional suposa més del 65% de la superfície total dels quals només el 25% és superfície de xarxa viària de trànsit”.

ESPAIS LLIURES

En aplicació dels criteris de gènere, ha indicat que es disposen “espais lliures al costat dels equipaments públics i s’eliminen vials sense eixida eliminant la inseguretat que provocaven”. “Es facilita, amb la implantació dels vials de prioritat per als vianants, la disposició d’arbratge per a la reducció dels efectes de l’illa de calor incrementant els recorreguts per als vianants de la infraestructura verda i carrils bici de connexió amb l’horta i la xarxa de la ciutat”, ha desenvolupat.

Igualment, ha precisat que la conversió en zona de vianants parcial del Pont de Drassanes permet la continuïtat de la Via Litoral en tot el front marítim de València i la seua connexió amb els parcs de l’Albufera i el Saler”. Gómez ha avançat estes qüestions que seran desenvolupades en la roda de premsa per a informar sobre els assumptes tractats en la Comissió d’Urbanisme, que se celebrarà el dilluns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + tres =