25n
25N
25N

El Pla Natzaret Est integrarà el barri en un gran espai verd

Més de 200.000 metres quadrats es recuperen per al gaudi ciutadà amb el Pla Natzaret Est

El Pla Natzaret Est integrarà el barri en un gran espai verd
23/06/2020 -

El Pla Natzaret Est encara la seua recta final. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha presentat el nou pla, que ha incorporat les més de 600 al·legacions veïnals, així com els informes que els van remetre des de la Conselleria d’Infraestructures i Urbanisme. “El Pla de Natzaret Est dona, per fi, una resposta a la delimitació entre el port i el barri. L’integra en un espai de 229.000 metres quadrats que recuperem per al gaudi de la ciutadania”, ha assenyalat Gómez.

Sens dubte, una de les grans actuacions que recull aquest pla és la creació del parc de desembocadura. Més de 60.000 metres quadrats de zona verda, que el convertiran en un dels pulmons verds més importants per a la ciutat. “Estem treballant en la posada en marxa d’un concurs d’idees per a dissenyar aquest parc, que el convertirà en el segon més important de la ciutat, sense tindre en compte el Jardí del Túria”.

La vicealcaldessa també ha destacat la integració del barri de Natzaret amb la zona terciària del Port. “En un primer moment, s’anaven a construir quatre edificis de 5 i 7 plantes però, després de les al·legacions veïnals, s’ha optat per rebaixar les altures i crear dues places enjardinades, que permetrà als veïns i veïnes tindre vistes directes al parc de desembocadura”.

Així mateix, s’ha aprovat un itinerari d’accés provisional, que respecta l’horta i protegeix el corredor verd, però que, a més, desvia la circulació per fora del nucli urbà del barri. “Els veïns i veïnes de Natzaret tenien por que les noves dotacions amb les quals comptarà el barri suposara un augment del trànsit. Per això, hem optat per un desviament que anirà des de la V-15 pel carrer José Luís Hidalgo, Algemesí i Sec”.

No obstant això, la idea final és que l’Autoritat Portuària realitze un túnel en la part sud del camí de La Punta perquè la ciutadania accedisca millor tant al parc de desembocadura, com a la nova Ciutat Esportiva, però “hem volgut accelerar el procés amb un desviament provisional per a poder anar executant el Pla de Natzaret Est”, ha assenyalat Gómez.

Finalment, aquest pla, que s’aprovarà en el ple d’aquest dijous, també incorpora la construcció de la Ciutat Esportiva del Levante U.D. així com la creació d’un pavelló cobert, que s’integrarà en una zona verda de 8.000 metres quadrats. Aquestes actuacions seran a càrrec del Levante, encara que l’ús del pavelló esportiu també el podrà gaudir la ciutadania.

El Pla de Natzaret Est millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri, i ja no sols per dotar-lo d’infraestructures esportives, que generaran economia a la ciutat, sinó també perquè el barri passarà de ser el gran oblidat a integrar-se en una de les zones verdes més importants de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 12 =