caixa popular

La Diputació de València i la Generalitat renoven el Pla de Manteniment de les Escoles

Algunes de les accions aniran destinades al manteniment de portes i finestres o a la millora de l’estalvi energètic

La Diputació de València i la Generalitat renoven el Pla de Manteniment de les Escoles
19/10/2017 -

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, s’han reunit, aquest matí, amb l’objectiu d’afermar i renovar els acords entre la Diputació i la Generalitat Valenciana en matèria d’educació i, més concretament, per a reeditar el Pla de Manteniment de les Escoles, que ja van fer l’any passat, i engegar-ho, amb la major rapidesa possible, perquè les actuacions siguen visibles al llarg del 2018.

En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha destacat que ‘l’any passat, vam arribar a 44 centres escolars de 44 municipis valencians diferents, i la idea és reeditar aquest pacte que tan bé ha funcionat, tenint en compte que aquest Pla de Manteniment de les Escoles es fa en aquelles competències municipals, que els municipis no poden realitzar per la infrafinanciació. Aquest pla abasta el manteniment i canvi de portes i finestres o la millora de l’estalvi energètic’.

Així mateix, Amigó ha anunciat que durant la reunió ha informat al Conseller d’Educació que ‘en el pressupost, disposem de 900.000 euros per a la rehabilitació de la façana del Teatre Principal, que també col·labora amb la Conselleria amb les seues obres de teatre, i entenem que és un patrimoni de la Diputació que és necessari millorar. Aquest projecte estava des de l’any 2004, i hem decidit rescatar-ho de l’oblit. A més, hem parlat d’altres col·laboracions que també volem reeditar, com portar l’òpera als pobles, ja que on va arribar l’òpera ‘Bastià i Bastiana’ va ser tot un èxit, i hem pensat que per al 2018 seguirem amb aquesta col·laboració’.

Per la seua banda, el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha afegit que ‘esperem que en el 2018 es puguen beneficiar altres 44 col·legis o, fins i tot, més centres d’aquests acords. I és que quan es treballa conjuntament podem aportar molt més a la ciutadania, i açò és un bon exemple. Per això, vull donar les gràcies a la Diputació per apostar per la millora de l’educació’.

El pressupost amb el qual comptaran aquests acords encara s’està negociant, però la Vicepresidenta de la Diputació de València ha assegurat que ‘comptarà amb el mateix pressupost de l’any passat, set milions d’euros, encara que intentarem que siguen vuit milions d’euros. Hi ha moltes necessitats per cobrir, i una de les nostres prioritats és que l’educació pública siga de qualitat, i per això hem de millorar les infraestructures’.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + quinze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats