25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament contractarà a 380 joves gràcies amb ajudes de Labora per 7,2 milions d'euros

L'Ajuntament contractarà a 380 joves gràcies amb ajudes de Labora per 7,2 milions d'euros
31/08/2019 -

L’Ajuntament de València podrà emprar a 380 joves menors de 30 anys amb les ajudes del Pla Avalem Joves Plus, concedides pel Servei Valencià d’Ocupació Labora per un import de prop de 7,2 milions d’euros.

Les ajudes permetran al consistori contractar a joves de diferents perfils, ja que corresponen a dos programes: l’Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i el programa Emcuju, orientat a la contractació de persones amb una qualificació professional, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Les ajudes, quantificades 7.208.854 euros, es dividiran en 3,8 milions per a la contractació de 204 persones joves sense qualificació, i altres 3,4 milions per a contractar a persones amb una qualificació professional.

El Pla Avalem Joves Plus és un dels eixos del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020, que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible en l’anterior legislatura, “com a estratègia per a reduir l’atur juvenil”.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha destacat “la importància de generar oportunitats d’ocupació per a les persones joves menors de 30 anys, perquè puguen acabar la seua formació i adquirir una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

PLA AVALEM JOVES PLUS

El Pla Avalem Joves Plus està format per dos programes d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El programa Empuju, va destinat a la contractació de persones joves en general, i el programa Emcuju, va destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

S’entén que la persona jove compta amb una qualificació professional quan té alguna de les següents titulacions: llicenciat o diplomat universitari, enginyer o enginyer tècnic, arquitecte o arquitecte tècnic, grau universitari, estudis de postgrau universitari, doctorat, tècnic o tècnic superior de formació professional reglada o certificat de professionalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 14 =