caixa popular

Aprovada la modificació del Pla General Especial 'Nou Campus' per al tancat de Tarongers

Aprovada la modificació del Pla General Especial 'Nou Campus' per al tancat de Tarongers
28/09/2017 -

El Ple ha aprovat aquest matí, en la seua reunió ordinària de setembre, la Modificació Puntual del Pla Especial “Nou Campus”, que contempla el tancat del campus de Tarongers de la Universitat de València. La Corporació ha aprovat també la modificació del PGOU respecte al Bé de Rellevància Local “La Ceramo” per a la seua adequació com a centre d’ús cultural i cívic.

Els temes d’urbanisme en la sessió plenària de hui han tirat avant amb l’únic suport, en tots els casos, de l’Equip de Govern, atés que l’Oposició, PP i Ciutadans, han manifestat el seu acord “en el fons dels assumptes, però no en les formes”, i han acabat abstenint-se en totes les votacions.

En el cas del tancat del campus de Tarongers, tant el regidor del Grup Popular Alfonso Novo, com el de Ciutadans Narciso Estellés han expressat els seus dubtes, atés que encara no es disposa del contingut del conveni a signar amb la Universitat respecte a l’ús i gestió dels espais. El delegat de Desenvolupament Urbà, Vicent Sàrria, ha recordat que l’aprovació del modificat de hui “és només un pas més” en un camí a recórrer, on s’aniran assenyalant totes les qüestions. Sarrià ha recordat que la Universitat és una entitat pública, que l’espai és d’ús fonamentalment universitari, i que el tancat només pretén donar solució als problemes de seguretat i per activitats nocturnes de ‘botellón’.

Durant la reunió del Pla s’ha aprovat també la modificació del PGOU respecte al BRL (Bé de Rellevància Local) “La Ceramo”: s’ha modificat la fitxa del Catàleg Estructural i s’ha canviat la qualificació d’una parcel·la pública de titularitat municipal recaient a l’avinguda de l’Equador, de manera que passe a ser parcel·la edificable privada i puga ser objecte de permuta amb la propietat del BRL; d’aquesta manera, La Ceramo podrà ser habilitada per al seu ús com a centre civicocultural per al barri.

De nou Populars i Ciutadans han expressat els seus dubtes, en el que Vicent Sarrià ha definit com “un fals debat”. Alfonso Novo ha acusat al Govern Municipal d'”ocultar dades i mentir”, i Narciso Estellés ha denunciat la “falta de conveni ni memòria sobre l’actuació”. El regidor Sarrià ha afirmat que “des del minut 1” de l’arribada del nou Govern Local es va assumir el compromís de donar solució “a aquest problema que portava abandonat pel PP durant 25 anys”. La solució passa pel canvi de qualificació de l’espai, que passa a servici públic, i permutar-ho a la propietat per un altre en el carrer Equador, “evitant l’onerós mecanisme de les expropiacions –ha matisat Sarrià- que deixen buides les arques públiques”

Finalment, el Ple ha aprovat l’estudi de detall per a l’ordenació de volums de l’illa 6.3 del Pla de Reforma Interior Modificatiu de Patraix, situada entre l’avinguda de José Roca Coll i el carrer de Pius XI; i la Modificació puntual del Pla Parcial del Sector PRR-6 Malilla Nord. També en ambdós casos l’Oposició ha manifestat les seues inquietuds per la forma en la tramitació dels expedients, que han definit “d’urbanisme a la carta”, la qual cosa ha provocat el rebuig del regidor Sarrià, qui ha subratllat que, per exemple en el cas de Malilla, l’actuació només pretén dotar al barri d’un espai per a habilitar un centre social, en resposta a la demanda manifestada pels veïns.

Per a això es requalifica com a sòl dotacional part d’una parcel·la pública qualificada com a esportiva, amb el compromís de compensar a la Fundació Esportiva Municipal en un altre espai. També en el punt sobre Patraix, Sarrià ha confirmat la transparència total del procés i l’actuació segons els informes emesos pels servicis municipals.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios