25n
25N
25N

S'aprova la primera fase del Pla de Formació del Personal Municipal

S'aprova la primera fase del Pla de Formació del Personal Municipal
01/03/2017 -

La Comissió de Formació de l’Ajuntament de València, on estaven convocades totes les seccions sindicals, ha aprovat per unanimitat la primera part del Pla de Formació previst enguany per als treballadors i treballadores municipals. El pressupost només per a aquesta primera fase augmenta un 452 per cent respecte al total invertit en 2014 i 2015 i arriba fins als 138.957 euros. La formació en valencià, en eines informàtiques i en perspectives de gènere en són algunes de les línies principals juntament amb les de prevenció de riscos laborals.

“Hem aprovat més d’un centenar de cursos per primera vegada en la història de l’Ajuntament de València. Se’n beneficiaran més de 3.000 empleades i empleats públics, és a dir vora un 60 per cent de la plantilla municipal”, ha detallat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. “Per al Govern de la Nau és importantíssima la formació de les treballadores i els treballadors públics perquè això redundarà en uns millors servicis per a la ciutadania, uns servicis més adequats, més formats i més actual que permetran als veïns i veïnes de València considerar aquest ajuntament com el que és, una administració propera, eficaç i eficient”, ha afegit.

Aquesta primera fase del Pla de Formació s’executarà fins al tercer trimestre d’enguany i inclou, entre d’altres, 1.070 hores de formació en valencià amb 23 cursos per a 760 persones, 19 cursos sobre noves tecnologies de la informació i la comunicació per a mig miler de treballadors i treballadores, uns altres 15 sobre polítiques d’igualtat i huit més en prevenció de riscos laborals i salut laboral. A més, hi haurà més de 600 hores formatives en cursos específics sol·licitats per diversos col·lectius de la plantilla municipal.

El Govern de la Nau ja va apostar l’any passat per la formació del personal de l’Ajuntament de València com a punt de partida per millorar tots els servicis municipals. “Millorar les condicions laborals, també des de l’àmbit formatiu, del nostre personal municipal és fonamental, com ho és també que la ciutadania puga rebre de l’administració local allò que necessite d’una forma eficaç i eficient”, ha afegit Campillo, qui ha destacat que aquesta formació està dirigida a augmentar la productivitat i l’efectivitat del treball que es fa a l’Ajuntament i a resoldre mancances detectades prèviament en ser consultats tots els treballadors i treballadores del consistori i la seua representació sindical.

Aquesta primera fase del Pla de Formació l’assumeix l’Ajuntament amb fons propis i serà complementada per una segona fase amb fons provinents de les subvencions de l’Institut Valencià de les Administracions Públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dotze =

museo prehistoria