caixa popular

Aprovat per unanimitat el Pla Estratègic de Turisme 2020

Aprovat per unanimitat el Pla Estratègic de Turisme 2020
29/06/2017 -

El Ple del dijous 29 de juny ha aprovat per unanimitat el Pla Estratègic de Turisme 2020. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València Convention Bureau, Sandra Gómez, ha defensat que “hui tenim una oportunitat magnífica de fonamentar un model turístic sostenible, innovador, respectuós amb l’entorn i que genere ocupació de qualitat”.

“Amb aquest Pla de Turisme hem buscat una eina estable de treball” en paraules de Gómez, qui ha recordat que és “el primer Ple en què es debat el turisme. Reivindiquem que siga competència municipal”. Ha defensat el consens com a clau per a aconseguir aquest acord, en el qual no solament han treballat tots els grups municipals, sinó també els principals representants del sector, un grup dels quals han assistit a aquest Ple de l’Ajuntament. En el procés de participació han estat no solament professionals i partits polítics, sinó també, veïns i sindicats.

Sandra Gómez ha explicat que “València no fa falta reinventar-la, ni disfressar-la, perquè tenim de tot” i ha ressaltat que el Pla reflecteix “el que ens fa singulars com a poble: l’Albufera, les Falles, la Setmana Santa Marinera…, en definitiva, la singularitat de la destinació, davant de les grans inversions”.

Per part del Partit Popular, Beatriz Simón ha explicat que “és bo per a València tenir un pla d’actuació; no és perfecte, però és un bon pla”. “S’han tingut en compte totes les nostres aportacions, com per exemple incloure-hi la Ruta de la Seda o el Sant Calze”, entre altres coses, si bé ha trobat a faltar “més turisme de naturalesa”. Simón finalment ha expressat la seua preocupació perquè el Pla “s’execute”.

Del grup Ciutadans, Fernando Giner ha esmentat que “el Mediterrani té una situació exclusiva que cal aprofitar”, i més tenint en compte la situació d’altres països receptors de turisme com França. Giner “ha reivindicat un major reflex del turisme de qualitat, en lloc de quantitat”, i ha mostrat la seua preocupació perquè “el ciutadà puga fer una vida normal” amb l’increment de visitants.

La regidora, Sandra Gómez ha defensat que “som una ciutat oberta i acollidora i hem buscat un model turístic que sàpia mantenir i respectar la convivència entre residents i turistes, per la qual cosa promovem un model més qualitatiu que quantitatiu”.

El Pla es presenta amb quatre estratègies que es desenvoluparan per mitjà d’11 plans i 32 programes. Té com a objectiu arribar als 5,3 milions de pernoctacions anuals en els pròxims quatre anys, 3,5 milions d’arribades a l’aeroport i incrementar la despesa mitjana diària del turista un 15%.

Tal com Gómez ha anat explicant, pretén “crear valor per al visitant, actualitzar la marca València i realitzar una promoció més segmentada i tecnològica. Els programes de producte, que estan definits en la primera estratègia, són el València Convention Bureau, Cultural, Gastronomia, Film Office, Shopping, Excellence, Sports, Creuers, Naturalesa, Idiomàtic i Wellness”.

D’altra banda, s’ha aprovat amb els vots a favor del Govern de la Nau i l’abstenció del Grup Popular i Ciutadans, la cinquena modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit del pressupost del 2017, així com la sisena relació d’expedients de reconeixement extrajudicial de crèdits i obligacions del 2017. I s’ha donat compte de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 9 , confirmada pel TSJ, estimatòria del recurs PO 82/2012, interposat contra l’aprovació del PAI, l’àmbit físic del qual és la Unitat d’Execució Única del Sector M-5 Drassanes-Grau, amb imposició de costes en les dues instàncies a l’Ajuntament.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + sis =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris