25n
Orgull
Orgull

Podem reclama a Educació un pla d'estabilitat per als interins davant els resultats de les oposicions

Podem reclama a Educació un pla d'estabilitat per als interins davant els resultats de les oposicions
06/08/2018 -

Podem ha reclamat a la Conselleria d’Educació un Pla d’Estabilitat per als interins del sector educatiu davant uns resultats d’oposicions que deixen a molts d’aquests professionals sense treball per a setembre, perquè els qui no aconseguiren plaça “continuaren exercint les seues funcions, en el seu lloc actual o en un altre lloc similar, però sobretot perquè pogueren seguir treballant”.

Així s’ha manifestat aquest dilluns el diputat de Podemos-Podem César Jiménez, que ha reclamat “de nou” el Pla d’Estabilitat a Educació, després de registrar al juny una PNL en la qual sol·licitaven aquest Pla, segons ha informat la formació habitada en un comunicat.

“Al juny registrem una PNL en la qual sol·licitàvem que la Conselleria fera un Pla d’Estabilitat per al professorat interí, perquè aquelles persones que després de l’examen no aconseguiren plaça almenys continuaren exercint les seues funcions, en el seu lloc actual o en un altre lloc similar, però sobretot perquè pogueren seguir treballant”, ha apuntat Jiménez.

El diputat ha explicat que la resposta per part de la Conselleria d’Educació a la seua proposta va ser dir “immediatament que sí, que tenien previst tot l’escenari i que tenien previstes eixides per als interins que no tingueren plaça després del procés d’oposició”. “No obstant això, hem vist que molts d’ells s’han quedat sense el seu treball”, ha lamentat.

Després del primer concurse oposició, efectuat el juliol passat, hi ha 600 interins, “molts amb bastants anys d’experiència”, que s’han quedat sense lloc per al curs 2018-2019. Açò ha provocat les “primeres mobilitzacions” d’aquests professionals, que “acusen la conselleria dirigida per Marzà d’afavorir els continguts teòrics en les proves enfront de la capacitat pedagògica i l’experiència en la plaça convocada, adduint a més un greuge comparatiu en disposar de menys temps per a preparar-se per a estar treballant que joves recentment eixits de la carrera”, han explicat.

“La situació a la qual s’ha arribat després dels primers exàmens d’oposició i la incorporació de professorat amb plaça fixa pel que fa als interins era una situació que des de el nostre punt de vista es podia haver evitat, però confiem que hi haja voluntat de rectificació encara”, ha assenyalat.

Jiménez ha indicat que estaran “en contacte” amb els sindicats perquè els faciliten “més dades” sobre com ha sigut el procés, si hi ha hagut negociació o no i com ha sigut aquesta amb Conselleria. “En tot cas estarem pendents perquè al setembre molts dels interins que ara mateix veuen amb incertesa el seu futur puguen tornar a les funcions que estaven exercint en les seues places anteriors o en altres similars”, ha destacat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =