caixa popular

Ribó anuncia un pla específic d'habitatge

Ribó anuncia un pla específic d'habitatge
20/09/2017 -

L’Ajuntament tindrà un registre únic de totes les persones demandants de vivenda, de totes les vivendes municipals, així com un programa de construcció de vivenda pública i un altre per a la recuperació d’usos de vivendes buides. A més crearà la Comissió Municipal de Vivenda com a instrument per a dur a terme el Pla d’Habitatge que ha anunciat hui l’alcalde Joan Ribó durant el Debat de l’Estat de la Ciutat “perquè València siga una ciutat on el dret a la vivenda estiga progressivament garantit”.

“Ens preocupa cada vegada més la situació de la vivenda. Per això, també hem creat una oficina antidesnonaments, que fa d’intermediària entre propietaris i bancs, que ha evitat tots els desnonaments per impagament d’hipoteca que s’han presentat. En total, aquest govern ha actuat en 856 casos per a evitar els desnonaments, bé de manera preventiva, amb ajudes econòmiques a les famílies afectades, bé negociant amb els bancs o possibilitant una altra vivenda quan no ha quedat una altra via.

Amb aquestes i altres dades l’alcalde Joan Ribó ha parlat de la política del seu executiu en matèria de Benestar Social, de la que també ha donat compte amb xifres com, per exemple, els 2.537 talls de llum, gas i aigua a les famílies valencianes que s’han evitat enguany. “I això ho hem fet amb les ajudes d’emergència que hem activat, i també amb l’acció dels Centres Municipals de Servicis Socials, que han enviat al voltant de 6.500 paralitzacions de talls mitjançant la comunicació amb les empreses subministradores conveniades”.

NOUS CENTRES DE SERVICIS SOCIALS

“Ampliàrem els pressupostos dels servicis socials, per augmentar les ajudes d’emergència, les beques escolars i de menjadors escolars. Però, a més, a començaments de 2018 l’Ajuntament obrirà un nou centre de Servicis Socials al barri de la Saïdia i estan en projecte dos nous centres socials: un en el Cabanyal i un altre en les naus de Ribes. Així mateix hem apropat l’atenció a pobles de València com el Palmar, el Perellonet i a partir del pròxim mes d’octubre, a Benimàmet”, ha anunciat.

Entre les prioritats de les polítiques socials del Govern de la Nau l’alcalde també ha remarcat les d’igualtat, les inclusives, les que advoquen pels drets dels migrants. “Considerem prioritari feminitzar les nostres accions i impulsar una formació al respecte”. I al parlar d’educació, Joan Ribó ha defés “una escola pública, digna i de qualitat”.

“Per primera vegada – ha emfatitzat- totes les places de mestre de les escoles municipals estan cobertes. Açò suposa un reforç que redobla el manteniment habitual dels col·legis de la nostra ciutat. Però val la pena. Els nostres xiquets i xiquetes, ho mereixen. Per ells i elles i el seu futur és que destinem 1 milió d’euros a evitar l’absentisme escolar”.

ESCOLETES INFANTILS PÚBLIQUES

L’Ajuntament també treballa per la modernització de la Universitat Popular, “una eina fonamental per a la millora de la cultura i formació dels valencians adults”, i perquè les tres escoletes infantils Gent Menuda de Natzaret, El Solc de Tres Forques i Na Rovella de Quatre Carreres siguen totalment públiques a partir del pròxim curs. “Sí, aquelles que el PP va desmantellar només va arribar al govern”, ha aclarit la primera autoritat municipal abans d’anunciar que la concessió d’estes centres escolars a empreses privades finalitzarà en acabar el curs 2017-2018.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris