25n
25N
25N

Més de 100 persones contractades a l'Ajuntament amb el pla Oportunitats

Isacar Marín

Més de 100 persones contractades a l'Ajuntament amb el pla Oportunitats
02/10/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, ha llançat una nova edició del pla d’ocupació ‘Oportunitats’, un programa ideat per a impulsar l’ocupabilitat i reduir les taxes de desocupació entre les persones majors de 30 anys i les majors de 55 anys amb el qual més de 100 persones s’incorporaran a treballar en dependències municipals.

Oportunitats es vertebra a través de dos programes: Oportunitats +30, que ofereix més de 70 contractes laborals directes a l’Ajuntament de València a través de les subvencions ‘EMCORP’ de Labora i es dirigeix a persones desocupades majors de 30 anys; i Oportunitats +55, que ofereix 30 contractacions directes per a persones en situació de desocupació que superen els 55 anys.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha defensat que des del consistori «apostem per la creació d’ocupació de qualitat, així com per una formació contínua i gratuïta, i mostra d’això són aquests plans, gràcies als quals vora 600 persones van trobar una ocupació en els últims 3 anys».

En el cas del pla Oportunitats +30 els perfils demandats per l’Ajuntament de València són molt variats i van des de l’obra o jardineria a l’arquitectura o medicina. Aquest pla d’ocupació té el suport d’una subvenció de Labora d’1.000.000 d’euros que permetrà contractar 76 persones durant 6 mesos en el consistori.

Per la seua banda, el programa Oportunitats +55, que compleix la seua segona edició, s’activa amb fons totalment municipals (410.000 euros) i permetrà la contractació durant 9 mesos de 30 persones, sobretot de perfils d’ordenança i subaltern.

La regidora Bernabé ha destacat que és necessari dur a terme accions dirigides a combatre la desocupació entre aquests col·lectius de població, ja que, segons ha advertit, «les persones desocupades d’aquestes edats, sobretot les majors de 55, tenen molt complicat el seu retorn al mercat laboral i amb aquest programa podran reactivar la seua situació i, en el cas dels majors de 55, facilitar que completen els anys necessaris de cotització per a aconseguir una pensió digna».

CONTRACTES, FORMACIÓ i ASSESSORAMENT

A més, Oportunitats compta amb accions formatives concretes per a aquest col·lectiu: amb els Cursos ‘València Activa Expressa’ de competències clau i professionals; certificats de professionalitat i formació específica, com ara cursos d’Habilitats Socials i Competències Digitals. Per a la regidora Pilar Bernabé és necessari «posar en marxa mesures que afavorisquen l’accés a una formació per a poder millorar les oportunitats d’aquest sector de població a l’hora de trobar una ocupació».

Pel que fa a emprenedoria, els beneficiaris i beneficiàries poden rebre atenció personalitzada en els punts d’Atenció a l’Emprenedoria; optar a les línies d’Ajudes Directes a l’Emprenedoria (Empren), a la Consolidació Empresarial (Impuls Econòmic) i a la Contractació (Emplea).

De la mateixa manera, les persones beneficiàries podran comptar amb un assessorament de qualitat en els centres de ‘Barris per l’Ocupació’, on disposaran d’un servici d’informació de recursos i programes i, a més, comptaran amb personal tècnic d’orientació que els guiarà en el procés de cerca d’ocupació.

Els requisits per a poder optar als contractes i accions formatives vinculades a aquests plans d’ocupació són estar empadronat/ada a València i inscrit/a en Labora com a demandant d’ocupació i en l’Agència d’Ocupació València Activa, tindre més de 30 anys en el cas d’Oportunitats +30 i ser major de 55 anys en el cas d’Oportunitats +55.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 12 =